U Splitu nema više labavo, pazite gdje parkirate, stigli su pauci

Gradska tvrtka “Split parking”, koja je u srijedu na Gatu sv. Petra predstavila četiri nova pauka, vrijedna 2,4 milijuna kuna, očekuje da će u gradu učinkovitije premještati vozila.

Novi pauci su 40 centimetara uži i kraći od starih, pogodniji su za gradsku vožnju i nosivost dizalice im je veća, što znači da mogu premještati i teža vozila kao što su kombiji i terenska vozila. Ta je tvrtka dosad imala šest pauka prosječne starosti do devet godina koje će prodati na javnom natječaju, a zamijenit će ih četiri nova Iveco vozila.

Sva četiri pauka imaju klimu, zadovoljavaju najvišu Euro 6C ekološku normu, a oslikana su plavim kockicama kako bi se razlikovali od drugih vozila takve vrste. “U sljedećem razdoblju očekujemo veću efikasnost i dostupnost građanima u uvođenju komunalnog reda na području grada. Sada nećemo imati problema u premještanju većih vozila”, rekao je direktor “Split parkinga” Marko Bartulić.

Samo prošle godine ta je tvrtka premjestila 16 tisuća vozila, a ove će ih godine, vjerojatno premjestiti oko 11 tisuća s obzirom na to da sada radi isključivo po pozivu građana i gradskih vijeća. Kako je rekao Bartulić, prioriteti su im višetračne ulice, mjesta za osobe s invaliditetom, pješački prijelazi i zone, autobusne postaje te blizina škola i vrtića.

Facebook Komentari