Bivši nogometaš koji je pijan autom usmrtio dvoje ljudi na Kvatriću dobio 4 i pol godine zatvora

Ad

Nikola Kovačević (26), bivši nogometaš i osiguravatelj koji je u travnju prošle godine na zagrebačkom je Kvatriću s 2,16 promila alkohola divljačkom vožnjom ugasio živote dubrovačkoga bračnog para Kusalović, Ljiljane (61) i Aleksandra (67), osuđen je na 4 i pol godine zatvora i zabranu upravljanja motornim vozilom na 7 godina.

Kovačević nije došao na izricanje presude, jer se, kako je rekao njegov odvjetnik, ne osjeća dobro, javlja Jutarnji list.

Podsjetimo, nesreća se, prema policijskim podacima, dogodila 11. travnja u 21:48 sati dok je teško alkoholizirani 26-godišnjak vozio ‘audi A3’ zagrebačkih registracijskih oznaka Maksimirskom cestom u smjeru zapada. Dolaskom istočnije od raskrižja s Domjanićevom ulicom, zbog neprilagođene brzine kretanja skrenuo je u desno i udario u rubni kamen nogostupa, sletio na nogostup kojim se nastavio kretati te nakon naleta na kutiju Elektre sišao s nogostupa, prešao kolnik Domjanićeve ulice te naletio na metalnu ogradu, a potom i na metalni stup semafora.

U nekontroliranom kretanju naletio je na troje pješaka sa sjeverne strane Kvaternikova trga, a potom na prometni znak. Nakon što je okrznuo ‘audi A4’ zagrebačkih registracija, zaustavio se u desnoj prometnoj traci te se pješice udaljio s mjesta događaja do Ulice Biskupa Josipa Galjufa, gdje su ga građani zadržali do dolaska policije.

Facebook Komentari