Zdravko Marić tvrdi, kao i premijer, da je priča s HBOR-om i Todorićem reciklaža: Nisam lagao

Ad

Nacional u najnovijem broju donosi dokumente iz kojih je, kako tvrde, vidljivo da je ministar financija, Zdravko Marić, znao sve o drami u Agrokoru još koncem protekle godine, ali je, pišu, o tome lagao hrvatskoj javnosti.

‘Nisam lagao’, kazao je u Dubrovniku novinarima prozvani ministar. I on je, kao i premijer, Nacionalov tekst nazvao reciklažom.

“Nisam lagao niti sam ikad to činio, niti sam odgojen tako niti sam tako postupao. Funkciju ministra financija shvaćam odgovorno. Uvijek sam govorio na temelju činjenica i informacija kojima sam raspolagao. Taj kredit, o kojemu govorimo, koji je opjevan i u medijima i u javnosti toliko puta spomenut, ponovna je reciklaža istoga. Ne vidim ništa novoga što je danas bilo rečeno ili spomenuto. Odobrenje za kredit ne podnosi se Nadzornom odboru, nego banci. U banci postoje stručne službe koje rade analize kako bi odobrile kredit. Temeljem tih analiza uprava je donijela odluku da se odobre ti krediti, a nadzorni odbor je tražio suglasnost zbog iznosa”, rekao je Marić, dodavši da ne može komentirati dokument, jer je on tajan.

Facebook Komentari