VIDEO Stanke u Saboru zbog Zdravka Marića, Petrov: Došao je na ministarsko mjesto pomoći Ivici Todoriću i pomogao mu je

Hrvatski sabor sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o elektroničkim komunikacijama po hitnom postupku kojim se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje sa zakonodavstvom Europske unije, a krenulo je sa stankama.

Već na početku sjednice Hrvatskog sabora zatražena je stanka. Zatražio ju je SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić zbog napisa u tjedniku Nacional da je ministar financija Zdravko Marić znao sve što se događa u Agrokoru.

Nacional naime, u najnovijem broju donosi dokumente iz kojih je navodno vidljivo da je ministar Marić znao sve o drami u Agrokoru još koncem protekle godine te tvrde kako, osim što je obmanjivao javnost da nije znao situaciju u Agrokoru, snosi i dio odgovornosti što je HBOR koncem 2016. dao koncernu kredit od 48,3 milijuna eura.

Prvi se za riječ javio predsjednik Mosta Božo Petrov.

”Zdravko Marić došao je u Vladu da bi pomogao Ivici Todoriću, i pomogao mu je. Mi smo o tome mnogo puta govorili. Premijer je konstatirao da Marić uživa njegovo povjerenje i da u kreditu HBOR-a nema ništa sporno. Ima li premijer spreman odgovor na ove optužbe? Vjerojatno da, nešto u stilu ‘stabilnosti’, ‘moramo osigurati stabilnu situaciju’, stabilnost je važna’, ironičan je Petrov.

”Jasno je da smo bili u pravu. Nije više pitanje može li Zdravko Marić biti ministar, već može li Andrej Plenković ostati premijer! Danas je vrijeme razotkrivanja. Danas je jasno da premijer mora podnijeti ostavku”, kazao je Petrov.

‘Vlada je obmanula javnost’

SDP-ov Gordan Maras traži da premijer razriješi i Zdravka Marića i Martinu Dalić. ‘Oboje su involvirani’, tvrdi. Građanima je poručio da danas prate medije kako bi vidjeli kako su ministar Marić i Vlada obmanuli javnost.

Mediji pišu o dokumentima koji pokazuju da je Zdravko Marić sve znao o Agrokoru ali je lagao

Facebook Komentari