Sudac će ponovno odlučivati o Uskokovom zahtjevu za proširenjem istrage oko Sauche

Izvor: Dražen Prša

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer zbog postupovnih povreda morat će ponovno odlučivati o Uskokovom zahtjevu za proširenjem istrage protiv bivšeg predstojnika ureda premijera Zorana Milanovića osumnjičenog u aferi Dnevnice, odlučilo je sudsko izvanraspravno vijeće nakon Uskokove žalbe, piše HRT.

Uskok Sauchu sumnjiči da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko nezakonito stekao 580.000 kuna.

U proširenju istrage Sauchu je Uskok osumnjičio da je akontacije za fiktivne dnevnice dijelio sa Zeljko. No, nju su osumnjičili da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac pa je od ožujka 2016. do veljače ove godine, po Uskokovim tvrdnjama, samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna.

U žalbi protiv Mittermayerove odluke kojom je zbog procesnih razloga ukinuto rješenje o provođenju i proširenju istrage protiv Sauche i Zeljko, Uskok je isticao da je to prvi put da je takvo rješenje ukinuto sa stajalištem da prema Zakonu o kaznenom postupku nije moguće donijeti rješenje o provođenju i proširenju istrage. Rješenje suca istrage je ukinuto u povodu žalbe Uskoka i predmet je ponovno vraćen sucu istrage na odluku zbog postupovnih povreda, kazala je privremena glasnogovornica Županijskog suda Iva Kero. Dodala je da izvanraspravno vijeće koje je ukinulo odluku pritom nije odlučivalo o njenom meritumu.

Facebook Komentari