Neslužbene informacije govore da neće doći do spajanja N1 televizije i Nove TV

Central European Media Enterprises (CME), vlasnik Nove TV, izvijestio je jučer da prodaje svoje televizijske mreže u Hrvatskoj i Sloveniji medijskoj grupi United Group, koja je u većinskom vlasništvu američkog investicijskog fonda KKR (Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P) uz Europsku banku za obnovu i razvoj kao suinvestitora.

Radi se o transakciji u iznosu od 230 milijuna eura, za koju očekuju da će biti dovršena do kraja ove godine.

Naglasili su da čvrsto vjeruju da će United Group biti odlična potpora za uspješan nastavak rasta ovih vodećih tvrtki u regiji. Do kraja ožujka ove godine, zajednička dobit Nove TV i POP TV-a iznosila je 13,8 milijuna dolara.

U priopćenju su naveli također da je „KKR uložio više od 8 milijardi dolara u telekomunikacijski, medijski i digitalni sektor na globalnoj razini te ima posebnu stručnost u pružanju potpore tvrtkama da rastu i razvijaju se u digitalno vrijeme“.

Jean-Pierre Saad, direktor KKR-a poručio je u priopćenju da „KKR podržava razvoj medija i telekomunikacijskih tvrtki kako bi snažno rasle u sadašnjem digitalnom ekosustavu“, dodavši da će „ulaganjem u visokokvalitetne lokalne i međunarodne sadržaje podržati timove United Groupa kako bi nastavili pružati raznolik i atraktivan sadržaj svim svojim korisnicima diljem regije.

KKR, EBRD i United Group blisko će surađivati sa svim relevantnim tijelima kako bi osigurali glatku tranziciju, u skladu s europskim standardima”.

Dirk Werner, direktor informacijsko-komunikacijskih tehnologija EBRD-a, kazao je da je jučerašnja objava „snažan glas povjerenja u hrvatsko i slovensko gospodarstvo od strane vodećeg međunarodnog investitora“ dodavši da će pružati potrošačima izravan pristup visokokvalitetnom lokalnom i međunarodnom digitalnom sadržaju.

Fairpress je povodom ovoga preuzimanja kontaktirao

Ivonu Devčić Ivičić, voditeljicu PR-a i korporativnih komunikacija Nove TV, koja je uputila direktno u CME.

U potrazi za odgovorom hoće li doći do nekakvog restrukturiranja u Novoj TV ili pak spajanja s N1 televizijom, s obzirom na to da je medijska grupa vlasnik i N1 televizije, iz izvora bliskog United Groupu, Fairpress je saznao da neće doći do promjena u menadžmentu.

Iz United Groupa nisu najavili nikakvo restrukturiranje ni programske promjene u sklopu Nove TV, samo širenje izvan lokalnih tržišta. Neće doći do spajanja N1 televizije i Nove TV, kazali su za Fairpress iz izvora bliskog United Groupu.

Medijska grupa United Group nastala je 2007. godine spajanjem operatera SBB-a i Telemach Slovenije. Nedugo nakon toga pridružio im se i Telemach Bosna, a zatim 2014. godine i Telemach Crna Gora. Od ožujka 2014. godine grupa je u većinskom vlasništvu KKR-a, a predsjednik Uprave je Dragan Šolak.

United Group je danas najveća Pay TV platforma na području bivše Jugoslavije. U šest zemalja ima oko dva milijuna korisnika. Grupa ima oko 3.069 zaposlenih, a prethodne godine ostvarila je prihod od 459.7 milijuna eura.

Share This Article