Aleksić: Mislim da može svima pasti kamen sa srca, bit će sa RBA zakonom sve u redu

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić izvijestio je danas na svom fb-u da sutra u saborsku proceduru idu UF zakoni, a izvijestio je i da je Škibolin zakon o RBA zadrugama usuglašen.

U ranijem postu izvijestio je o tzv. zakonu o RBA zadrugama.

MARINOV ZAKON JE USUGLAŠEN! UGOVORI SA STRANIM ZADRUGAMA BIT ĆE NIŠTETNI – PONOVO!

Mislim da može svima pasti kamen sa srca, bit će sa RBA zakonom sve u redu, baš onako kako sam i govorio – pa čak i uže od onoga što sam predstavljao kao moguće rješenje.

Govorio sam o OPG-ima, obrtima i sl. kao mogućim subjektima za zaštitu – ministar kaže da će to biti još uže od mojeg viđenja rješenja problema.

To dokazuje da znam što govorim, ne lupam iz obijesti ili iz trbuha. Jednostavno govorim istinu. I zato nema razloga za ljutnju pojedinaca, sve će na kraju biti točno ili otprilike onako kako sam i javno govorio. I nisam o tome govorio prije nego je izašlo u javnost da postoji problem s pravnim osobama, jer nisam htio kompromitirati zakon tijekom njegove pripreme.

Marinu čestitam na hrabrosti, on je možda najmlađi političar koji će ostvariti tako veliki uspjeh i spasiti mnoge od deložacije bez stajanja ispred policije. A sjetimo se koliko je kritika upućeno na njegov račun. Bez kompromisa – nema rezultata.

Čestitam i dvojcu IM, NK koji je bio uporan u nastojanjima da problem riješi na zakonit način.

Čestitam udruzi STOPbank, posebice Nenad Hajdarović!

Čestitam i HDZ-u koji ispunjava obećano.

A najviše čestitam Udruzi Franak i Denis Smajo – mislim da je odatle sve počelo, i da bi bilo puno teže doći do rješenja da se o tome dvije godine nije govorilo kroz izmjene ZPK-a i kroz dvojbe o primjeni ZPK-a.

Mislim da nakon današnjih ministrovih izjava više nema mjesta nikakvome strahu da zakon neće biti donesen.

Share This Article