Najnovije

Turudić odustao od kandidature, pisao predsjednici: Izložen sam naručenim napadima, a sve zbog poznanstva s notornim Zdravkom Mamićem

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić u pismu predsjednici države Kolindi Grabar Kitarović izvjestio je šeficu države da odustaje od kandidature za predsjednika Vrhovnog suda.

Pismo koje je objavio Večernji list prenosimo u cijelosti:

“Poštovana predsjednice Republike Hrvatske, prvenstveno, želim Vam zahvaliti što ste me uvrstili u red kandidata za predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Želim Vas obavijestiti da odustajem od kandidature iz razloga što ne želim otežavati Vašu poziciju. U posljednjih nekoliko tjedana izložen sam orkestriranim i naručenim napadima u medijima, a zbog dvadesetogodišnjeg poznanstva sa notornim Zdravkom Mamićem.

Nikada se nisam služio lažima i obmanama i bio bih moralna ništica kad bih zanijekao tu činjenicu. Napominjem da nikada navedenom nisam pogodovao niti sam sudjelovao u donošenju niti jedne odluke koja bi se njega ticala. U odnosu na ove navode napominjem da sam kao sudac Odjela za USKOK podvrgnut sigurnosnim provjerama za koje sam dao pristanak.

Kao naručitelje sam prepoznao ljude iz političkog života koji imaju bitno dublje odnose ne samo s imenovanim nego i sa puno većim brojem osoba protiv kojih se vode kazneni postupci.

Ponosan sam što mi se kao glavni ”krimen” u dvadeset šestogodišnjoj sudskoj praksi stavlja samo to, a pritom se zanemaruju činjenice da sam vodio niz složenih kaznenih postupaka zbog kojih smo moja obitelj i ja bili pod višegodišnjom policijskom zaštitom, a istovremeno i višegodišnje obnašam dužnost predsjednika brojem i složenošću predmeta najopterećenijeg suda u Republici Hrvatskoj kao i da sam hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, nositelj Spomenice domovinskog rata predsjednika dr. Franje Tuđmana 1990. i 1992. i odlikovanja Redom hrvatskog pletera.

I nadalje ću se truditi kao i do sada obnašati svoju dužnost profesionalno i pošteno radi vlastite ispunjenosti, a za dobrobit Republike Hrvatske”, napisao je Turudić.

Facebook Komentari