Trump je na sastanku Putina nekoliko puta pitao jesu li se miješali u američke izbore

Američki državni tajnik Rex Tillerson je izjavio da su američki predsjednik Donald Trump i predsjednik Rusije Vladimir Putin tijekom prvog susreta u Hamburgu razgovarali o tvrdnjama o ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016. godine.

Istaknuo je da je Trump nekoliko puta pitao Putina o navodnom ruskom miješanju u američke izbore, napominjući da je Putin snažno negirao upletenost Rusije.

Naglasio je da su Trump i Putin imali vrlo dobar i konstruktivan sastanak.

“Što se tiče karaktera njihovog susreta, koji je trajao dva sata i 15 minuta, mogu ga opisati kao vrlo konstruktivan. Dvojica lidera su veoma brzo uspostavili vezu”, rekao je Tillerson.

Napomenuo je da su dvojica lidera razgovarali o brojnim pitanjima, uključujući situaciju u Siriji.

Potvrdio je da su podržali prekid vatre na jugozapadu Sirije koji će stupiti na snagu od 9. jula.

Tillerson je kazao novinarima da će kasnije biti razmatrano pitanje na koji će način Bashar Al-Assad otići s vlasti, dodajući da je jasno kako će u okviru procesa političke tranzicije sirijski predsjednik otići.

Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov je nakon sastanka ruskog i američkog predsjednika istaknuo kako je Trump prihvatio Putinovu izjavu da se Rusija nije miješala u američke izbore.

Prvi službeni sastanak dvojice lidera trajao je dva sata i 15 minuta.

Dvojica lidera su razgovarali i o situaciji na istoku Ukrajine, Sjevernoj Koreji, terorizmu i drugim globalnim pitanjima.

Prije sastanka iza zatvorenih vrata, Putin i Trump nakratko su razgovarali pred novinarima.

Facebook Komentari