Poljska nudi Njemačkoj policajce za obračun s prosvjednicima u Hamburgu

Ad

Poljski ministar unutarnjih poslova Marijuš Blaščak ponudio je Njemačkoj poljske policajce kako bi se zajedno obračunali s prosvjednicima protiv summita G20 u Hamburgu i poručio da neredi pokazuju da je upravo tamo Europa druge, sporije brzine.

“Na djelu imamo Europu u drugoj brzini. Ta brzina je pokazana u Poljskoj. Poljska je gostoljubiva i sigurna zemlja. Predsjednik SAD-a dočekan je veoma srdačno. A što se događa u Njemačkoj, u Hamburgu – neredi, tučnjava, gore automobili. To je ta Europa druge brzine”, rekao je Blaščak poljskom radiju, prenosi Beta.

Blaščak je za poljsku privatnu televiziju Polsat upozorio da dok se prva dama SAD-a Melanija Trump u Varšavi u četvrtak igrala s djecom, u Njemačkoj je bila zarobljena u hotelu i zbog prosvjednika nije mogla izaći na ulicu.

“Poljska se tu razlikuje od Zapadne Europe. U Njemačkoj izvode terorističke napade, u Francuskoj je izvanredno stanje, a po Bruxellesu šetaju policajci s automatskim puškama. Poljska je oaza sigurnosti”, rekao je poljski ministar.

Nasilje u Hamburgu tijekom summita G20 Blaščak je objasnio time što Njemačka prima izbjeglice, te je ponudio Njemačkoj, ukoliko bude potrebno, da Poljska u Hamburg pošalje svoje policajce.

Blaščak je, također, ovog vikenda izrazio razumijevanje za ultrakatoličke desničarske ekstremiste koji su ovog tjedna objavili osmrtnice gradonačelnicima 11 poljskih gradova samo zato što su oni uslišili apel Poljske katoličke crkve i izjavili spremnost da u svoje gradove prime ratne izbjeglice.

Danas ekstremistički Narodno radikalni blok i Svepoljska omladina izvode svoje radikalne aktiviste na ulice Varšave, Vroclava, Krakova, Gdanjska, Žešova, Poznanja i Šćećina da u prosvjednim pohodima zahtjevaju da Poljska ne primi nijednog jedinog muslimanskog izbjeglicu, ni ženu, ni djecu.

Facebook Komentari