Zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske počela je jutros u Sarajevu

Zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske počela je jutros u Sarajevu, a po njenom okončanju planirano je potpisivanje nekoliko bilateralnih sporazuma, ugovora, memoranduma i protokola.

Delegaciju hrvatske vlade su jutros dočekali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i ministri Vjekoslav Bevanda, Mirko Šarović, Marina Pendeš, Josip Grubeša, Ismir Jusko, Semiha Borovac, Adil, Odsmanović, Igor Crnadak i zamjenik ministra Mijo Krešić.

Predviđeno je da se na sjednici razgovara o suradnji u euroatlantskim integracijama i regionalnim inicijativama, financijama, gospodarstvu, zaštiti okoliša, energetici, poljoprivredi, turizmu, prometu i komunikacijama, obrani, sigurnosti i pravosuđu, kao i suradnji na području obrazovanja, mladih, znanosti, kulture, sporta, zdravstva, socijalne zaštite i zapošljavanja.

Nakon zajedničke sjednice planirano je potpisivanje nekoliko bilateralnih sporazuma, ugovora, memoranduma i protokola.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ranije je izjavio novinarima da je veliki broj materijala koji će se naći na dnevnom redu sjednice, te da će će poseban set pitanja biti vezan za europske integracije Bosne i Hercegovine i „podršku koju uživamo od prijateljske, susjedne države Hrvatske“.

Premijer Andrej Plenković u Sarajevo je doputovao u četvrtak.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić i član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović primili su predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića. Tijekom susreta razgovarali su o bilateralnim odnosima i oblicima suradnje dvije prijateljske i susjedne zemlje.

Plenković je izrazio zadovoljstvo napretkom BiH-a i naglasio spremnost Vlade Republike Hrvatske da nastavi pružati svu potrebnu podršku BiH-a u procesu europskih integracija. Ponovio je da je strateški interes Hrvatske integracija svih zemalja jugoistočne Europe u Europsku uniju uz ispunjavanje kriterija, poštivanje europskih vrijednosti te uspostavu vladavine prava.

Facebook Komentari