Mikulić kandidat HDZ-a za predsjednika Gradske skupštine

Zagrebački HDZ tražit će funkciju predsjednika zagrebačke Skupštine te 30 posto pozicija u gradskoj vlasti jer Milanu Bandiću donosi 7 mandata (Bruna Esih je za svojih pet presudnih dobila preimenovanje Trga maršala Tita), a izgleda da bi HDZ-ov kandidat za tu funkciju trebao biti Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a.

To još nije odlučeno, ali čini se da odluka ide prema Mikuliću kako bi se “sačuvao njegov dignitet”, prenose naši izvori, piše Večernji list.

Mikulić je šef zagrebačkog HDZ-a, no nije bio kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima. Budući da je u zadnji trenutak, na nagovor šefa HDZ-a Plenkovića, u tu utrku ušao Drago Prgomet, unatoč neslavnom rezultatu, smatralo se da će Plenković njega nagraditi tom pozicijom.

Gradski HDZ preksinoć je prvi put od izbora imao sjednicu GO-a na kojoj je analizirao rezultate, a Prgomet je ponudio svoj skupštinski mandat na raspolaganje ako vodstvo GO-a smatra da je on kriv za loš rezultat. Umjesto ostavke, Prgomet će s Mikulićem uime HDZ-a pregovarati s Bandićem o skupštinskoj većini.

Prgomet je na GO-u rekao da mu je žao što na sjednici nisu i oni koji su ga podržavali da bude kandidat na izborima (Plenković i glavni tajnik Jandroković), ali i upitao HDZ-ovce zašto osporavaju njegov legitimitet kao tadašnjeg kandidata kada je na parlamentarnim izborima osvojio 4000 glasova, a šef Sabora Jandroković i ministar unutarnjih poslova Božinović na te su funkcije postavljeni iako su osvojili samo nekoliko stotina glasova.

Ustvrdio je da sva trojica imaju legitimitet. Prgometa je branio Miro Kovač i rekao da se bolji rezultat nije moglo ni očekivati jer se prekasno krenulo u kampanju, prenosi Večernji list.

Facebook Komentari