Klemm nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, bezuvjetno

Ad

Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security i čelnik braniteljske Udruge specijalne policije, proglašen je krivim za izvlačenje novca i utaju poreza. Klemm je nepravomoćno dobio godinu dana bezuvjetnog zatvora!

S obzirom da kazna nije veća od pet godina, Klemm neće morati odmah ići u zatvor, već će pravomoćnu presudu čekati na slobodi.

– Nisam si pribavio korist i nisam oštetio svoju firmu. Sve ove godine, sve što sam radio, radio sam u dobroj vjeri za dobrobit društva, zaposlenika, firme i države – kazao je Josip Klemm iznoseći obranu na zagrebačkom Županijskom sudu u svibnju.

Tog bivšeg specijalca, jednog od vođa braniteljskog prosvjeda, tužiteljstvo je teretilo za izvlačenje novca iz njegove tvrtke Klemm Security te za utaju oko pola milijuna kuna poreza.

Klemm je u obrani tada porekao izvlačenje novca iz svoje tvrtke te je kazao da je tim novcem plaćao lobiranje Hrvoju Zoroviću.
– To se tvrtki višestruko isplatilo jer je Zorović tada, a i sada bio uspješan čovjek koji je imao velike ideje i projekte, a i danas radi na značajnim projektima – kazao je Klemm, piše N1.

Facebook Komentari