Donald Trump pokazao velik interes za sve teme koje je otvorila hrvatska predsjednica, uključujući LNG

Sastanak na vrhu zemalja “Inicijative triju mora”, koju su zajednički pokrenule Hrvatska i Poljska održava se u Varšavi. Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović održala je s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom bilateralni susret kojemu su prisustvovala i izaslanstva RH i SAD-a.

Sastanku su prisustvovala izaslanstva RH i SAD-a.

Kako doznaje N1, bilateralni je susret prošao odlično.

Donald Trump i američko izaslanstvo iskazali su velik interes za sve teme koje je otvorila hrvatska predsjednica, uključujući LNG terminal.

Predsjednica je Trumpu iznijela i stav o arbitraži, a razgovarali su i o situaciji o JIE.

“Inicijativa triju mora nije inicijativa protiv njemačkog utjecaja, Rusije ili američki trojanski konj u Europi”, poruka je iz ureda hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, uoči sastanka na vrhu Inicijative na kojem osim predsjednika Poljske i Hrvatske, kao “domaćina” inicijative, sudjeluje još devet predsjednika država tzv. “uspravnice”, te američki predsjednik Donald Trump.

Inicijativa je zamišljena kao neformalna platforma za osiguranje političke potpore i djelovanja na konkretnim projektima, a okuplja 12 zemalja – Hrvatsku, Poljsku, Mađarsku, Češku, Slovačku, Rumunjsku, Bugarsku, Litvu, Latviju, Estoniju, Sloveniju i Austriju. Inicijativu snažno podržavaju Sjedinjene Države i Kina.

Share This Article