Čuvajte se vi koji ste ostali u Zagrebu, Vakula progrozira temperature najviše u zadnjih 100 godina

Državni hidrometeorološki zavod uputio je upozorenje da od sutra do nedjelje stiže toplinski val koji može djelovati na zdravlje., prenosi 24 sata.

Temperatura zraka bit će gotovo posvuda viša od 30 °C. Štoviše, u većini mjesta – i na kopnu i na moru čeka nas oko 35 °C, a ponegdje će temperatura zraka možda biti i viša. Noći će biti relativno tople, posebno na Jadranu, gdje u mnogim mjestima temperatura neće biti niža od 24 °C.

Glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula upozorava da će ponegdje, kao na primjer u Zagrebu, biti i rekordno toplo za ovaj dio godine, a najviša temperatura mogla bi biti kao nikada do sada u povijesti mjerenja zadnjih stotinjak godina. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano i vruće, s najvišom temperaturom uglavnom od 30 do 35 °C. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni uz uglavnom malo valovito more.

I na krajnjem jugu Hrvatske sunčano, štoviše vedro, uz slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura u unutrašnjosti oko 18, uz more 21 do 24 °C, a najviša dnevna između 30 i 33 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu četvrtak će biti nestabilniji od srijede pa će osim sunčanog vremena ponegdje vjerojatno biti i pljuskova i grmljavine. Bit će iznadprosječno toplo, štoviše, vruće, mnogima i sparno, uz uglavnom slab vjetar. Najniža temperatura zraka bit će od 14 do 17 °C, a najviša oko 32 °C.

Facebook Komentari