Sumnjate da ste u vezi sa psihopatom? Obratite pozornost, ako vam se događa ovo

Sumnjate da nešto nije u redu, ali ne znate kako prepoznati je li vaš partner psihopat? Iza tog izraza krije se ozbiljan psihički problem koji ne treba shvaćati olako.

Najjednostavije je prepoznati psihopata po tome što nema nikakav osjećaj krivnje, pojašnjava psiholog Stephen Snyder za Women`s Health.

Dodaje kako takve osobe nisu odlučile ostaviti osjećaj krivnje po strani već ju zaista ne osjećaju. “Kako bi dobili ono što žele koriste se šarmom, ali i nasiljem ako je potrebno, pojašnjava psiholog Matt Stanford iz Texasa.

Izrazi poput sociopata i psihopata gotovo da se i ne koriste u medicinskoj literaturi jer se ne uzimaju kao legitimne psihijatrijske dijagnoze, dodaje Stanford.

Umjesto toga, ovi poremećaji uvrštavaju se pod dijagnozu antisocijalni poremećaj osobnosti. Ako niste sigurni koja su to ponašanja koja će pobuditi sumnju otkriti spomenutu dijagnozu, obratite pozornost na ovo:

– Nepoštivanje/nerazlikovanje dobrog i lošeg
– Uporno laganje ili varanje
– Korištenje šarma ili pameti da se manipulira drugima
– Ponavljajući problemi sa zakonom
– Zlostavljanje ili zanemarivanje djeteta
– Zastrašivanje
– Agresivno ili nasilno ponašanje
– Nedostatak kajanja
– Impulzivno ponašanje
– Nemir
– Loše ili zlostavljačke veze
– Neodgovorno ponašanje

Ako ste u vašem partneru prepoznali ove simptome, najbolje je tu vezu prekinuti, savjetuje Snyder. Tvrdi da se ne radi o nečemu “što će samo nestati s vremenom” ili se može izlječiti pružanjem ljubavi. Teško je ostvariti vezu s nekim koga nikada nećete moći razumijeti ili promijeniti kad osoba koja stalno laže i vara nema osjećaj krivnje, a ni razloga da to prestane raditi, dodaje.

Facebook Komentari