Luka Modrić na ispitivanju zbog sumnji u davanje lažnog iskaza: Rekao sam istinu kao svaki put do sada. Moja je savjest mirna

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač “Real Madrida” Luka Modrić u srijedu je oko 10,45 sati došao u osječko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) na ispitivanje, budući da ga to odvjetništvo tereti za davanje lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku NK “Dinama” Zdravku Mamiću, zbog izvlačenja novca iz tog kluba.

Tužiteljstvo je 19. lipnja otvorilo istraživanje protiv Modrića zbog sumnje da je na suđenju Mamiću, 13. lipnja, neistinito posvjedočio da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s NK “Dinamo” u omjeru 50 prema 50 posto, potpisao 10. srpnja 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja.

Tužiteljstvo tvrdi da je Modrić, nakon što mu je predočen njegov raniji iskaz u Uskoku o dogovoru s Mamićem o podjeli novca od transfera, na osječkom Županijskom sudu dao lažni iskaz, navodeći da je na prvom ispitivanju mislio “samo na reguliranje građanskopravnog odnosa” između njih dvojice, “kao i da nikada pred Uskokom nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za inozemni nogometni klub”.

Modrić je stigao u društvu dviju odvjetnica.

”Ja sam samo došao ovdje da bi iznio svoju obranu i reći istinu kao svaki put do sada. Moja je savjest mirna’, kazao je Modrić i dodao kako je siguran da će se na kraju svega dokazati da nije počinio kazneno djelo, piše Večernji list.

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru “Dinama” Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su NK “Dinamo”, izvlačenjem novca, oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

A ako se dokaže da je Modrić lagao, riječ je o kaznenom djelu za koje je predviđena kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

DORH pokrenuo istragu protiv Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja

Modrić će u Hrvatskoj biti u realnim problemima, USKOK našao grafologa koji ga je usosio

Facebook Komentari