Nakon ubojstva novi incident zbog linije 268: Zetovac letvom otjerao gnjevnog putnika

Svi koji su se barem dvaput vozili ZET-ovim autobusom 268 na relaciji Zagreb – Velika Gorica znaju da je to linija iz pakla. Svakoga jutra putnike hvata grč u želucu pri samoj pomisli da moraju u njega ući. Što li će nam danas pripremiti vozači u goričkom busu, pitaju se gotovo svi koji su osuđeni na tu zlokobnu liniju. Koliko će kasniti, koliko dugo neće pustiti putnike da iziđu na srednja i stražnja vrata dok čekaju da se svi koji žele ući ne upute na prednja, hoće li doći do fizičkog obračuna…? I tako iz jutra u jutro, iz dana u dan, piše Večernji list.

Nije to njegov problem?!

Tako je bilo i jučer ujutro. U 8.35 strpljivo je između Glavnog kolodvora i Gradskog poglavarstva 30-ak putnika čekalo autobus 268 koji po redu vožnje treba poći u 8.39, ali u to doba gotovo nikada ne polazi. 8.43 – nema ga. 8.47 – ma kakvi. Na postaji je već 50-ak ljudi jer su pristigli i oni koji love autobus koji po rasporedu ide u 8.50 i također vrlo rijetko krene u to vrijeme. 8.52 – busa ni na vidiku. Neki već gube strpljenje i kreću prema obližnjim taksijima. Prošlo je i 9 sati – i treći autobus, koji po rasporedu ide u 9.02. ostao je autobus “zvan čežnja”. Toplo zagrebačko jutro postaje sve usijanije. Barem među putnicima koji čekaju bus 268. Nervoza se može dotaknuti u zraku.

Pogledom pratim čovjeka koji ide do najbliže parkiranog autobusa. Kuca na vrata. Vozač mu otvara. – Koji je vama vrag. Zakaj nema busa za Goricu, čekam već više od pol vure – vrištao je gospon na vozača u autobusu za Borovje. – Kakve veze imam ja s tim. Pustite me na miru. Odite tamo pa pitajte otpravnike – odgovorio je ljutito vozač. Mrmljajući, ogorčeni putnik krenuo je prema sobici gdje sjede otpravnici autobusa. Gurao je vrata na kojima piše “kontrolor”, ali uzalud. Zaključana su.

– Bok im mater ZET-ovsku – psovao je ogorčeni putnik. U tom trenutku odnekud se pojavio čovjek u ZET-ovoj uniformi koji je otključavao vrata svog “kontrolnog” ureda. – Šta mene pitate gdje su autobusi. Otkud ja znam. Nije to moj problem – odgovorio je putniku čiji je repertoar psovki bio sve bogatiji. Ni ZET-ovac nije zaostajao. Vidjevši da je sve uzalud, ogorčeni putnik krenuo je prema postaji. No, u tome trenutku iza leđa mu je došao kontrolor prometa ZET-a s velikom letvom u rukama. – Bježi odavde, udarit ću te. Bježi, budalo – urlao je ZET-ovac. Putnik je zauzeo obrambeni gard i čekao hoće li ga djelatnik ZET-a zbilja udariti letvom. No, putnik se povukao, pa nasreću nije došlo do većeg incidenta.

Hitno treba nešto učiniti

U međuvremenu, u 9:15 stigao je autobus 268. Putnici koji su čekali više od 40 minuta spontano su počeli pljeskati. Mirno su se ukrcali, ali ogorčeni i s grčem. Dokle? Na liniju 268 hitno treba poslati neovisne kontrolore prometa u civilu! Inače nije isključeno da će uskoro pasti i druga žrtva, kao nedavno kada je upravo u goričkom busu putnik ubio drugoga putnika koji se htio voziti bez karte. Putnici već godinama upozoravaju ZET i Holding da nešto učine na liniji 268, ali odaziva nema. Tko će odgovarati dogodi li se nova tragedija?

Facebook Komentari