Kristijan Staničić novi direktor Glavnog ureda HTZ-a

Kristijan Staničić novi je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), jednoglasno je odlučilo Turističko vijeće HTZ-a na prijedlog Posebnog povjerenstva za taj izbor.

Nakon provedenih razgovora sa svih sedam kandidata, koji su ujedno imali i priliku prezentirati svoje programe, Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za izbor direktora/direktorice Glavnog ureda HTZ-a Staničića je jednoglasno predložilo Turističkom vijeću HTZ-a kao najboljeg kandidata.

Sjednicu Turističkog vijeća vodio je ministar turizma i predsjednik HTZ-a Gari Cappelli, koji je istaknuo da hrvatski turizam ima veliki potencijal za rast i razvoj te je siguran da će zajedničkom suradnjom učiniti Hrvatsku još konkurentnijom i prepoznatljivijom u svjetskim okvirima.

Cappelli je dodao da odluka nije bila jednostavna s obzirom na to da su se na natječaj javili izvrsni kandidati i vrhunski znalci s respektabilnim životopisom.

Kristijan Staničić rođen je 1973. Diplomirao je na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji, a zatim završio jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu. Godine 2001. magistrirao je na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji.

Poslovnu karijeru počeo je u Ministarstvu vanjskih poslova RH, u kojem je radio od 1996. do 2001. U tom razdoblju tri je godine bio tajnik u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani.

Karijeru je nastavio u gospodarstvu, na radnom mjestu pomoćnika direktora marketinga i prodajeu tvrtki Hoteli Novi. Radio je kao član Uprave te tvrtke, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednik Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran u stečaju te kao izvršni direktor prodaje i marketinga te prokurist, a zatim i predsjednik Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža u Sloveniji.

Natječaj za izbor novog direktora Glavnog ureda HTZ-a trajao je 60 dana, a rok za prijave istekao je 30. svibnja u ponoć.

Na natječaj je stiglo sedam prijava, koje je pregledalo posebno povjerenstvo za evaluaciju kandidatura izabrano od strane Turističkog vijeća HTZ-a, kako bi utvrdilo koji od kandidata ispunjavaju potrebne uvjete za daljnju evaluaciju.
Do izbora novog direktora te jep oslove obavljao dosadašnji direktor Ivičić, koji je tražio razrješenje s te pozicije.

Facebook Komentari