Goran Beus Richembergh otkrio je ime nove stranke u kojoj će biti bivši HNS-ovci

Nezavisni zastupnik i bivši HNS-ovac Goran Beus Richembergh otkrio je u razgovoru za N1 da će se ove nedjelje održati osnivačka skupština nove stranke u kojoj će biti bivši HNS-ovci, uključujući i Anku Mrak Taritaš…

“Mi smo oformili klub nezavisnih zastupnika, pritisak s terena mnoštva građana koji vjeruju u liberalnu opciju natjerao nas je razmišljanje da ljudima pružimo neku novu varijantu. U nedjelju će biti osnovana nova politička stranka građanskog centra. Ime koje ćemo predložiti će biti GLAS, Građansko liberalni savez”, kazao je Goran Beus Richembergh.

Da će bivši HNS-ovci osnovati stranku najavila je u lipnju Anka Mrak Taritaš. ‘Osnovat ćemo političku stranku, ali moramo prespavati’, kazala je tada.

Beus je HNS napustio 12. lipnja. ”Od danas i formalno više nisam član HNS-a. Putevi su nam se razišli, a politički ciljevi i metode HNS-a postali su mi strani jer to više nije ona stranka kojoj sam pristupio čista srca i u kojoj sam djelovao i davao se bez ostatka više od 15 godina”, kazao je tada.

Beus je, inače, na svom Facebook profilu žestoko napao premijera Plenkovića:

”I poslije Karamarka – Karamarko!

Lani u ovo vrijeme vlada Tihomira Oreškovića neslavno je okočala svoj kratki vijek, a Hrvatski sabor se pod velikim pritiskom javnosti sam raspustio.

Mnogi su povjerovali da su time zaustavljeni Tomislav Karamarko i krajnja desnica u svom političkom pohodu na Hrvatsku. Nominalno ga je na čelu HDZ-a zamijenio Andrej Plenković, za koga su mnogi držali da predstavlja i zastupa bitno različitu, demokratsku i uljuđenu politiku.

A gdje smo danas? Nije li na djelu i dalje Karamarkov koncept? Sve ono za što se on zalagao danas je politička stvarnost. INA je i dalje u rukama MOL-a, ploča u Jasenovcu je na istom mjestu, neprofitni mediji su dokrajčeni, kurikularna reforma je zaustavljena, represija zbog verbalnog delikta je u punom zamahu (‘kući će moći misliti što god tko želi ali u javnosti će morati poštivati…’), Karamarkov recept o preslagivanju vlade s HNS-om bez izbora je uspješno implementiran čime je legalizirana politička korupcija na najvišoj razini, odnosi sa susjedima su dodatno zaoštreni, zakon o abortusu se po nalogu Ustavnoga suda mora iznova pisati, odnos prema Titu i antifašizmu je i dalje najvažnija tema, a zagovornici filoustaštva i Karamarkovi suradnici su najvažniji politički faktor i arbitri u sastavljanju vladajuće većine u glavnome hrvatskom gradu u kojemu nikad nisu imali više od 10% glasača.

Tomislavu Karamarku zapravo treba čestitati. Sve što je htio i naumio, s Andrejem Plenkovićem se ostvaruje”, napisao je.

Facebook Komentari