Glavašević: Omalovažavanjem Krešića Plenković ostavlja dojam siledžije

Dok je premijer Andrej Plenković ulazio u središnjicu HDZ-a na Trgu žrtva fašizma, gdje se održala sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, reporteru Hrvoju Krešiću je dobacio: “Kako Twitter, Hrvoje?”

Premijer je pozdravio reportera N1 Hrvoja Krešića i potom ga upitao: “Kako Twitter, Hrvoje?”

Po svemu sudeći premijeru se nije svidio današnji Krešićev tvit kojim je upozorio da Vlada i premijer pokušavaju ignorirati rezultate analize koju je napravila novinarka portala Srednja.hr Dora Kršul, a koja je otkrila da je rektorica zadarskog Sveučilišta Dijana Vican i predsjednica Povjerenstva koju je imenovao Plenković radila je u suprotnosti sa Strategijom obrazovanja koju je donio Sabor.

Ovakva reakcija premijera prema reporteru N1 nije naišla na odobravanje saborskog zastupnika SDP-a Bojana Glavaševića koji se na cijeli slučaj osvrnuo također na Twitteru.

”Analiza ekipe s portala Srednja.hr je primjer dobrog novinarstva. Hrvoje Krešić je jedan od najistaknutijih i najprofesionalnijih novinara u RH. Omalovažavanjem takvih ljudi Plenković ne ostavlja dojam frajera nego siledžije kratkog fitilja. Ili radije, Sanadera za siromašne”, napisao je Glavašević.

Facebook Komentari