19.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bivši SDP-ov ministar Jakovina, čuven po otpremninama i natječajima, savjetovat će Srbiju

Bivši SDP-ov ministar Jakovina, čuven po otpremninama i natječajima, savjetovat će Srbiju

Nakon prozivki zbog milijunskih bonusa obećanih čelnicima Hrvatskih šuma te niza nepravilnosti u natječajima iz Programa za ruralni razvoj RH do 2020. s kojma se, tvrdilo se, na ruku išlo samo velikim igračima, bivši SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i novi će privatni biznis graditi na poljoprivredi, piše Večernji list.

Ni propali poljoprivredno-apotekarski biznis TJ Proma u Bukovju, a ni ministarska fotelja iza koje se vuku repovi, nisu ga, naime, obeshrabrili u tom naumu pa je Jakovina u Slavonskom Brodu osnovao tvrtku Aspira za savjetovanje i usluge.

“Narodskim” jezikom, tvrtka s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna registrirana je za sve, od igle do lokomotive, od opskrbe i distribucije električne energije do poljoprivrede i turizma.

No u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi Večernji neslužbeno doznaje kako Jakovina računa s konzultantskim biznisom s Ministarstvom poljoprivrede Srbije, koje od kraja godine kreće s projektima za EU fond IPARD.

A navodno i poput kolege Zorana Milanovića obilazi i albansko tržište. Jakovina nije odgovorio na upit Večernjeg za komentar.

Najnovije

Još iz rubrike