Sabina Glasovac u Saboru: Odustanite od masakra hrvatskog obrazovnog sustava

U Saboru su SDP i HDZ tražili stanku zbog kurikularne reforme i sastanka Povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja koji se održava danas a na koji stižu i premijer te ministrica obrazovanja.

Sabina Glasovac u ime Kluba SDP-a osvrnula se na sastanak premijera Plenkovića, ministrice obrazovanja Divjak i Povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja koji bi se trebao održati popodne.

“Na njemu će se krojiti budućnost našeg obrazovnog sustava i kada će naša djeca ići u novu školu. Mi smo u Saboru donijeli Strategiju obrazovanja bez glasa protiv. Međutim, netko je odlučio pod okriljem noći, daleko od očiju javnosti izmijeniti potpuno pravac koji je dao Sabor, najviše tijelo u RH. Netko je napravio novi akcijski plan provedbe strategije, netko si je uzeo za pravo da masakrira i derogira strategiju koju je donio Sabor. Mijenjano je 120 mjera bez znanja Sabora, izbačeno je 11 ciljeva i dodano 12 novih bez znanja Sabora”, poručila je Glasovac. Apelirala je na one koji sudjeluju na sastanku poslijepodne, prvenstveno na premijera da, kako je rekla, odustanu od “masakra hrvatskog obrazovnog sustava”.

“Strategija je izmijenjena do neprepoznatljivosti. Apeliram na premijera da upravlja procesima u RH i da nitko pod okriljem noći ne može mijenjati put koji je zacrtao Sabor”, kazala je Glasovac.

Odgovorila joj je Vesna Bedeković iz HDZ-a koja je istaknula da se Akcijski plan odvija planiranom dinamikom te da kurikularna reforma nije upitna.

“Nastavak aktivnosti nije upitan i provodi se u interesu naše djece, učenika i učitelja, roditelja i nastavnika, svih građana Hrvatske. Pozivam vas daprestanemo dizati tenzije, da ne politiziramo situaciju. Molim vas da ne nasjedate na medijski linč. Kome je on u interesu? Kome je u interesu da se ometaju aktivnosti koje su u tijeku? Možda onima koji nisu bili u stanju provesti reformu”, kazala je Bedeković.

Facebook Komentari