Ivo Žinić (HDZ): Oni koji gube imaju pravu buniti se ali i kazneno odgovarati za lažno prijavljivanje

Ad

Kaznenu prijavu koju su jučer pred Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku podnijeli oporbeni vijećnici u Županijskoj skupštini SMŽ protiv župana Ive Žinića i troje vijećnika koji su svojim prelaskom na stranu HDZ-a omogućili većinu u Skupštini na konstituirajućoj sjednici 26.lipnja danas je komentirao župan Žinić:

“Žao mi je da u jednoj demokratskoj proceduri i u izborima, oni koji gube na ovakav način reagiraju. Ali, to je stvar demokracije i vjerujem da će u nekoliko narednih dana biti sve jasno na koji je način stvorena većina u Županijskoj skupštini i da nema elemenata za kaznenu prijavu a svakako je i kazneno djelo ako lažno prijavite određenu osobu”.

Dodao je da svi koji su ljuti imaju pravo na takav način se žaliti, ali kaznena prijava je potpuno neutemeljena jer nema nikakvih elemenata u onome što se navodi“, kazao je župan i dodao da će on, zajedno s troje vijećnika, podnijeti kaznenu prijavu za lažno prijavljivanje.

Podsjetimo, protiv župana te vijećnika Adeline Ivković iz HNS-a, Josipa Takača iz stranke Bandić Milan 365 i Dražena Juranovića, u međuvremenu izbačenog iz stranke Promijenimo Hrvatsku i novog člana HDZ-a, podnesena je prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela podmićivanja zastupnika iz članka 339. Kaznenog zakona.

– Josip Takač 23. lipnja u 15.30 sati dao je otkaz u Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi zakonski zadržao mandat u Skupštini te prešao na drugo radno mjesto koje mu je osigurao župan Ivo Žinić – ističe se u kaznenoj prijavi, dok se za dvoje preostalih vijećnika dodaje kako će biti nagrađeni kroz upravna vijeća i nadzorne odbore.

Zbog toga smatraju da ODO Sisak treba istražiti je li time župan Ivo Žinić „obećao ili dao mito kako bi u predstavničkom tijelu vijećnici glasovali na određeni način“ i jesu li vijećnici „primili mito ili prihvatili ponudu ili obećanje mita kako bi u predstavničkom tijelu glasali na određeni način“.

Facebook Komentari