26.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Hrvatska pošta lansirala novu aplikaciju Digitalni poštar: Evo što to znači za...

Hrvatska pošta lansirala novu aplikaciju Digitalni poštar: Evo što to znači za korisnike

Hrvatska pošta, sa svojom strateškom inicijativom razvoja temeljne djelatnosti, naglasak stavlja na razvoj infrastrukture te poboljšanje i automatizaciju procesa.

U Varaždinu je, u ponedjeljak 3. srpnja 2017., počela provedba projekta „Digitalni poštar“. Pilot-projektom obuhvaćeno je područje poštanskog ureda 42000 Varaždin, a mobilnim telefonima s potrebnom aplikacijom i prijenosnim pisačima opremljen je 31 poštar.

„Digitalni poštar“ je aplikacija na pametnom telefonu koja postaje sastavni dio načina obavljanja dostave u Hrvatskoj pošti. Aplikacija obuhvaća obradu i dostavu svih pošiljaka, vođenje dostavne knjige u digitalnom obliku te omogućava praćenje pošiljki u realnom vremenu. Poštari mogu ispisivati obavijesti o prispijeću pošiljke i račune ukoliko korisnik neku od usluga plati na adresi preuzimanja.

U pilot fazi, koja zapravo predstavlja testiranje aplikacije na terenu, kroz aplikaciju će se obrađivati samo preporučene pošiljke, a korisnici će preuzimanje potvrđivati potpisom na zaslonu uređaja.

Projekt „Digitalni poštar“ služi unaprjeđenju temeljne djelatnosti i jedan je od brojnih novih projekata u sklopu Strategije Pošta2022, piše Poslovni.hr.

Najnovije

Još iz rubrike