Slovenska policija je potvrdila da su se jučer dogodila dva incidenta u Savudrijskoj vali

Slovenska policija je potvrdila da su se jučer dogodila dva incidenta u Savudrijskoj vali, piše slovensko Delo, a prenosi Večernji list.

Prema njihovim, hrvatski ribari su dva puta ušli u područje nadzora slovenske policije, a napustili su ga nakon upozorenja policajaca. Navode da je u prijepodnevnim satima prvi hrvatski ribarski brod ušao u područje njihova nadzora i počelo s ribolovom.

Izvijestili su da je slovenska policija upozorila ribara da je u slovenskom teritoriju, a potom su stigli u hrvatski policijski brodovi. “Posada slovenske policije je upozorila posadu hrvatske policije da se nalaze u području nadzora slovenske policije. Plovila hrvatske policije i hrvatska ribarska brodica su potom napustili to područje i krenuli prema Savudriji”, izvijestili su iz slovenske policije.

Prema navodima Slovenaca, do drugoga incidenta je došlo popodne, kada je na područje slovenskog nadzora uplovilo druga ribarska brodica i dva plovila hrvatske policije, a nakon upozorenja su se okrenuli i vratili prema Savudriji. Iz slovenske policije tvrde da se njihovo postupanje nije promijenilo u odnosu na postupanje prije odluke arbitražnog suda.

Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova jučer je izvijestilo da je tijekom dana zabilježilo tri slučaja povrede crte razgraničenja na moru, prenosi Večernji list.

Facebook Komentari