Proslava 25. obljetnice Brigade kralja Tomislava

Izvor: FB

U okviru duhovno-kulturne manifestacije “Dani svetoga Nikole Tavelića” danas je središnji dio posvećen braniteljima, posebno 25. godišnjici osnutka Brigade kralja Tomislava. Program je počeo svetom misom za poginule hrvatske branitelje u duvanjskoj spomen-bazilici.

Misno slavlje predvodio je gvardijan duvanjskog samostana fra Sretan Ćurčić uz koncelebraciju više svećenika. Pored obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, pripadnika brigade i njihovih obitelji, misnom slavlju nazočili su i predstavnici hrvatskih povijesnih postrojbi.

Nakon svete mise krenuo je mimohod glavnom gradskom ulicom do spomenika u središtu grada, gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje. Vijence su položili predstavnici civilne i vojne vlasti, predstavnici različitih udruga, te predstavnici povijesnih postrojbi.

U hotelu Tomislav održana je svečana akademija u povodu 25. obljetnice osnutka Brigade kralja Tomislava. O političkoj situaciji toga vremena govorio je tadašnji predsjednik HVO-a Tomislavgrad, gosp. Mijo Tokić, a o počecima vojnog organiziranja gosp. Ivan Markić.

Kratki pozdrav uputio je i legendarni zapovjednik brigade general Željko Glasnović, a o ratnom putu Brigade kralja Tomislava i 79. domobranske pukovnije govorio je gosp. Boško Papić.

U poslijepodnevnim satima predviđena je i nogometna utakmica između veterana Brigade kralja Tomislava i veterana 4. gardijske brigade HV-a.

Proslava 25. obljetnice osnutka Brigade Kralj Tomislav kroz koju je prošlo preko 5 000 duvnjaka, kuprešaka, jajčana i…

Posted by Željko Glasnović on 2. srpnja 2017

Facebook Komentari