Aleksić: Kolega iz HDZ-a mi je rekao kako sada mogu vidjeti da sam lijepo mogao riješiti UF zakone da sam podržao većinu

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić osvrnuo se na svom fb-u na situaciju u Saboru i prikupljanje potpisa za UF zakone.

ZA KRAJ RADNOGA TJEDNA…

I tako – vladajući su se dosjetili da se o koncesijama glasa iznenada danas. Ovaj put bez prosvjednika pred vratima. Pokušali smo srušiti kvorum – ali vladajuća većina je bila sva u Saboru, osim nove zastupnice SDSS-a. Osobno ne zamjeram nikome baš ništa. Jer, to tako jednostavno ide. Vlada je odlučila da se zakon donese, i predstavnici vladajuće većine u Saboru to su podržali. Mi smo pokušali sruštiti kvorum, nije išlo – i zakon je izglasan.

Jedan kolega iz HDZ-a mi je rekao kako sada mogu vidjeti da sam lijepo mogao riješiti UF zakone da sam podržao većinu. Nek’ vidim kako je to uspio Škibola – izgleda da je zaboravio da Škibola ne podržava većinu, nego je samo podržao predsjednika Sabora Jandrokovića. Rekao sam mu da ne smatram da bi politika tako trebala izgledati te da bi politika trebala biti rad za društvo i interese građana i građanki RH. Zakon o koncesijama jest kontroverzan, i stoga nije bio trenutak da se glasa za njega, pa onda nikako nisam mogao dati zeleno svjetlo za takav kontroverzni zakon.

S druge strane, dosad sam prikupio puno potpisa za UF zakone. Iz vladajuće cjeline zakon su podržali zasad SDSS i Željko Lacković, podršku je najavio i Ivica Mišić, a razmatraju ga HNS, HDS-HSLS, ostatak manjinaca, ali i HDZ – i njih još uvijek imam u vidu i smatram da je moguće da podrže zakone. Zašto da ne? 🙂

U svakome slučaju, očekujem da će svi dijelovi opozicije podržati zakone, i da će im se pridružiti poneko iz vladajuće cjeline, jer već imam nekoliko potpisa iz njihove kvote.

Nema nikakvih trgovina. Svi koji podržavaju UF zakone moraju shvatiti da to čine zbog društva, a ne zbog mene. Ja nisam uopće u tome bitan. Ja sam samo medij za rješenje problema koje građani imaju s bankama koje nezakonito posluju, napisao je Aleksić.

Facebook Komentari