Aco Petrović za HRT: Optimist sam bez obzira na nedolaske

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aco Petrović potvrdio je kako član Los Angeles Lakersa Ivica Zubac ovog ljeta neće nastupati na Europskom prvenstvu.

HKS i ja smo stavljeni pred svršeni čin jer su Lakersi Zubcu sugerirali da je bolje da radi na svojem tijelu, na segmentima igre, nastupa u Ljetnoj ligi i praktično cijelo ljeto provede u Lakersima.

S obzirom da je mladi dečko, tek mu je prošla prva godina, i nema mogućnost recimo poput Šarića izraziti želju za igranjem u reprezentaciji, odnosno to postaviti kao imperativ. Jednostavno nije u takvoj situaciji i tu nemamo što puno razmatrati. Ovog ljeta ga nema, u nadi da će sljedeće ljeto igrati, rekao je Petrović za HRT.

Izbornik je ustvrdio kako naši mladi košarkaši imaju kvalitetu kojom mogu pomaknuti kvalitetu hrvatske reprezentacije. Međutim, u reprezentaciji će igrati oni koji žele i koji su u mogućnosti igrati. Vidjet ćemo na samome terenu i tijekom priprema koliko nam manjak tih igrača oduzima kvalitetu.

Bez njih se mora ove godine, bez Žižića, Zubca i vrlo vjerojatno Hezonje, to ćemo provjeriti za sedam-osam dana, istaknuo je Petrović.

Zadovoljan sam onime što imam u reprezentaciji. Na dispoziciji su igrači koji su prošle godine pokazali da se može napraviti dobar i kvalitetan rezultat ako se podredite treniranju i igranju utakmica.

Optimist sam bez obzira na nedolaske koji su nas zapljusnuli zadnjih dana, zaključio je izbornik.

Facebook Komentari