Superbaka iz Arbanasa skočila na provalnicu, koja je ipak uspjela ukrasti nakit i novac

– Kada sam je vidjela u kući bacila sam se na nju. Srušila sam je na pod, ali je uspjela pobjeći. Sada čekam da je uhvate – ispričala je 75-godišnja zadarska umirovljenica J. H. nakon što se u srijedu navečer fizički obračunala s nepoznatom pljačkašicom koja joj je provalila u obiteljsku kuću u zadarskim Arbanasima, piše zadarski.hr.

Zadranka se odmarala na katu kuće, no nakon što je čula da se nešto čudno događa u prizemlju, otišla je pogledati o čemu se radi. Kada se spustila i ugledala nepoznatu ženu kako “operira” instiktivno je, kako je rekla, skočila. U međusobnom hrvanju dugo je “vodila”, no u jednom trenutku žena ju je ipak onesposobila udarivši je “kikom” među noge.

– Ja nisam ozlijeđena, ali je ona zadobila udarce i moram reći da sam instiktivno reagirala. U tom trenutku vi ne znate gdje ste i što radite. U šoku sam i ne bih o tome previše pričala – rekla je zadarska baka kojoj je žena iz kuće ipak uspjela ukrasti nekoliko tisuća kuna vrijedan nakit i novac.

– Nakon kriminalističke obrade policija je protiv nepoznate počiniteljice podnijela kaznenu prijava Državnom odvjetništvu – rekli su u zadarskoj policiji gdje intenzivno tragaju za odbjeglom provalnicom.

Nemoćni i stari, umirovljenici, najčešća su meta kradljivaca, no neki od njih baš ne slušaju preporuku policije da lopovima nije pametno pružiti otpor. Javnost još pamti slučaj 72-godišnje bake sa zadarskog područja koja je sačuvala torbicu nakon što je lopova svom snagom opalila štapom po leđima.

– Dok imam svoj štap imam i oružje protiv drskih razbojnika. Uspjela sam ga s palicom lupiti dva puta po leđima, rekla je tada. Baka iz Gubaševa postala je javno poznata nakon što je uspjela pobjeći razbojniku koji ju je vezao, te krenuo pretraživati kuću u potrazi za novcem. Uspjela se osloboditi, otrčala u dvorište i zatražila pomoć.

– Digla sam se k’o raketa, bosa otrčala na dvorište i dozivala susjede da mi pomognu. Razbojnik je pobjegao kroz druga vrata, dotrčao je susjed s malom sjekiricom, a uskoro je stigla i policija – ispričala je tada 72-godišnjakinja, piše zadarski.hr.

Facebook Komentari