Pronalaženje rješenja za razvoj Hrvatske Kostajnice i susjednih općina

Stanje u Pounju, otklanjanje, poboljšanje i pronalaženje najboljih rješenja za saniranje tekućih problema grada Hrvatske Kostajnice i susjednih općina bile su teme sastanka koji je u petak, 30.lipnja u Hrvatskoj Kostajnici na inicijativu gradonačelnika ovoga grada Dalibora Bišćana s načelnicima općina Donji Kukuruzari, Dvor, Majur i Sunja održao sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa suradnicima.

Gospodarstvo i zapošljavanje mladih, ali i građana srednje životne dobi prioritet je ove gradske uprave, rekao je gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan, te dodao kako je riječ o teritorijalno velikom prostoru, na kojem živi malo ljudi.

Mladi ljudi imaju ideje, imaju volje, imaju energije za rad, a potvrda toga je i angažman na samom početku mandata i novog gradonačelnika Hrvatske Kostajnice,rekao je župan Ivo Žinić , podsjetivši kako je ovaj grad središte Pounja, ali dijela Posavine kojem pripada općina Sunja.

Ovo područje je najnerazvijenije, ali je i najljepše, potencijali su veliki , ali puno treba raditi. Jedan od ciljeva je vratiti mlade koji su s ovoga područja otišli radi potrebe ,a poželjet će se vratiti osiguramo li im za to uvjete.

Komunalno poduzeće sa sjedištem u Hrvatskoj Kostajnici distribuira vodu za sva okolna područja i okolne općine osim Dvora , ali i ova je općina pripremila projekt za izgradnju distribucijskog magistralnog cjevovoda, dodaje župan.

Uložiti treba i u održavanje lokalnih, nerazvrstanih i županijskih cesta.

Cilj je otvoriti i nova radna mjesta i to kroz program Kupujmo lokalno, stvarati preduvjete za proizvodnju veće količine zdrave hrane, proizvodnju povrća kroz plasteničku proizvodnju, napraviti veći iskorak i stvoriti preduvjete za izgradnju centra koji će uključivati čuvanje, pakiranje i distribuiranje poljoprivrednih proizvoda na druga tržišta.

U suradnji s Vladom Republike Hrvatske moramo stvoriti preduvjete za dolazak mladih poduzetnika na ovo područje i njihov ostanak ovdje kroz različite poticajne mjere, zaključio je župan.

Facebook Komentari