Policajca nazvao debilom pa završio u policiji: MUP se oglasio o mladiću koji je vrijeđao na Facebooku

Našičanin koji je u policiji završio zbog vrijeđanja policije na Pernarovom Facebooku nije uhićen nego se tek utvrđuje prekršaj.

Privedeni je na Facebooku, na stranici saborskog zastupnika Ivana Pernara, komentirao policijsko obrazovanje, koristeći brojne pogrdne riječi i nazvavši ih potpuno neobrazovanim ljudima koji služe samo da bi slušali zapovijedi ( samo puno pogrdnijim riječima).

O svemu se službenim priopćenjem oglasio i MUP.

“Policijski službenici Policijske postaje Našice postupali su tijekom današnjeg dana prema traženju II. Policijske postaje Zagreb, a vezano uz obavljanje razgovora s 22-godišnjakom zbog možebitnog počinjenja prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Navedeni 22-godišnjak pozvan je i odazvao se pozivu policijskih službenika te dragovoljno pristupio u policijsku postaju na razgovor. Tijekom razgovora iznio je detalje i okolnosti o događaju koji je predmet razgovora te je sačinjen Zapisnik koji je osobno potpisao ne navodeći nikakve primjedbe. Zapisnik će biti dostavljen Policijskoj upravi zagrebačkoj koja će, uzimajući u obzir sve okolnosti, utvrditi postoje li osnove za daljnje postupanje.

Osoba koja se odazvala pozivu za obavljanje razgovora nije uhićena niti se prejudicira njegova krivnja. Navedenim radnjama se, sukladno članku 158. Prekršajnog zakona, utvrđuje je li počinjen prekršaj ili nije, ukoliko jest tko je počinitelj te se osiguravaju tragovi i predmeti koji mogu poslužiti pri utvrđivanju svih činjenica.

Eventualno provođenje daljnjim mjera i radnji je u nadležnosti Policijske uprave zagrebačke.”

Facebook Komentari