15.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ministar Marić: Petrokemija ne ostaje na slijepom kolosijeku, ona će biti sinonim...

Ministar Marić: Petrokemija ne ostaje na slijepom kolosijeku, ona će biti sinonim i subjekt sigurnosti i budućnost

Ministar državne imovine Goran Marić nakon brojnih problema koji su vezani za proces revitalizacije, odnosno daljnjeg nastavka poslovanja kutinske Petrokemije izjavio je da su posljednjih mjeseci intenzivno provodili aktivnosti za rješenja dugoročnog rada i opstojnosti Petrokemije d.d. Kutina.

Upravo danas, one su rezultirale prihvaćenjem čvrstog plana restrukturiranja. Nakon što je krajem travnja Petrokemiji odobren kredit za potrebe tekućih obveza i poboljšanja likvidnosti, ozbiljno smo pripremali program i model restrukturiranja te u konačnici model njezine privatizacije, kazao je Marić.

Novim se programom predviđa dokapitalizacija uz privatnog investitora, uz istodobno provođenje financijskog jačanja koji će omogućiti održivi poslovni modela Petrokemije.

“Petrokemija d.d. je, odnosom prijašnjih hrvatskih vlada godinama sustavno zapostavljana i očito nizom nekompetentnih uprava, ostajala uvijek na sporednom, ali najčešće na slijepom kolosijeku. Svi potezi su bili kao reful vjetra, kao nešto usputno, bez kandidature za opstajanje i življenje.

A, Petrokemija mora biti živa, životna, zdrava, jer ona je upravo, najdoslovnije, u službi života, egzistencije. Petrokemija nije i ne može biti korištena kao radionica za početnike. Ona je jedna od središnjih točaka reanimacije hrvatske poljoprivredne proizvodnje, a time i čimbenik gospodarske reanimacije Hrvatske.” – kazao je Marić.

Dodao je da Petrokemija postaje točka optimizma, osjećaja sigurnosti, ne samo lokalne zajednice, već čitave nacije.

Petrokemija je sinonim moći, jedna od boljih gospodarskih subjekata kojeg se sjećaju naši stariji. Ima nešto sinonimna u tom smislu, i ovim najnovijim potezima Vlade, to će postati i ostati …

Petrokemija će biti sinonim i subjekt sigurnosti i budućnost.

Najnovije

Još iz rubrike