15.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Koalicija dogovorena, ostaje pitanje tko će što dobiti: Počeli pregovori o koaliciji,...

Koalicija dogovorena, ostaje pitanje tko će što dobiti: Počeli pregovori o koaliciji, evo što Kerum traži

Petar Škorić, prvi čovjek splitskog HDZ-a, potvrdio je medijima informaciju da je ta stranka započela razgovore s HGS-om oko utvrđivanja suradnje u Gradskom vijeću.

Prva informacija o tome pojavila se u četrvtak navečer, o čemu je Net.hr već pisao, a Škorić je sada izašao u javnost s još više detalja o budućoj suradnji donedavnih ljutih neprijatelja.

“Prvi dojmovi su pozitivni, obje strane su pokazale spremnost da se dogovor ipak postigne i da se u ponedjeljak konstituira parlament u Banovini. Koalicija je po svemu sudeći izvjesna, samo je pitanje što će tko od partnera dobiti, odnosno koje će resore, te gradske tvrtke i ustanove preuzeti sa svojim čelnicima”, rekao je Škorić za Slobodnu Dalmaciju.

Kerumov HGS, prema neslužbenim informacijama, u Banovini traži sektore urbanizma, prostornog uređenja i komunalne izgradnje, ali i direktorska mjesta u “Čistoći”, “Vodovodu i kanalizaciji” te Agenciji “Eko Kaštelanski zaljev”.

Slobodna Dalmacija piše kako je u ovim trenucima još uvijek neizvjesno tko će postati predsjednik splitskog Gradskog vijeća.

Naime, dosad uvriježena politička praksa nalagala bi da HDZ, iz čijih redova dolazi gradonačelnik Andro Krstulović Opara, prepusti tu dužnost HGS-u kao svom koalicijskom partneru.

Najnovije

Još iz rubrike