Vulin podnio ostavku: Pozivam Glavaša da preuzme vođenje HDSSB-a

Uvidjevši da nakon svega počinje novi rat unutar HDSSB-a, odlučio sam da u tome neću sudjelovati. Dosta mi je više sukoba, nisam takav čovjek, i smatram da je HDSSB i previše zabavljao javnost svojim unutarstranačkim problemima. Potpuno sam čist, nisam nikome dužan, imam svoj posao i svoju struku i meni ovo zaista u životu ne treba. Stoga, ako sam ja problem i ako ja nanosim štetu HDSSB-u, odlazim, poručio je Dragan Vulin, prenosi Večernji list.

Neopozivu ostavku podnijeli su danas Dragan Vulin i Karlo Šatvar, predsjednik HDSSB-a te njegov zamjenik. Ostavka je podnesena i na članstvo u toj stranci.

– U ponedjeljak je moju ostavku zatražio gospodin Dubravko Kolundžić, član Predsjedništva HDSSB-a i predsjednik Županijske organizacije HDSSB-a Brodsko-posavske županije. Samo ću napomenuti da je HDSSB pod njegovim vodstvom u Brodsko-posavskoj županiji osvojio ukupno sedam vijećnika kada zbrojite sve vijećnike u Županijskoj skupštini, općinskim i gradskim vijećima, i to samo jednoga na samostalnoj listi, ostalih šest u koalicijama. U Gradu Slavonskom Brodu nije čak uspio niti sastaviti listu za Gradsko vijeće. Međutim, njemu nije palo napamet podnijeti ostavku zbog katastrofalnih rezultata – započeo je Vulin.

No, Dubravko Kolundžić je, nastavio je, “u cijeloj priči potpuno sporedan lik”.

– On je otvoreno pismo od ponedjeljka samo potpisao. Ovim putem želim jasno i glasno reći da je pismo pisao gospodin Branimir Glavaš i da on stoji iza svih napada na aktualno stranačko vodstvo u posljednje vrijeme. Stoga upravo njega, gospodina Branimira Glavaša, ovim putem javno pozivam da se ne skriva iza kojekakvih Kolundžića, već da sam potpiše ono što kreira. Također, pozivam ga kao najvišeg stranačkog dužnosnika, zastupnika u Hrvatskom saboru, da preuzme i odgovornost za vođenje HDSSB-a – poručio je.

Ostao je, kaže, čvrst kada je bilo najteže, jesenas “u pokušaju puča” jer nije htio dopustiti “da netko na onako podmukao način preuzme HDSSB”.

– Stranku smo konsolidirali, na izborima je ostvaren rezultat kakav je, ali ne mogu biti potpuno nezadovoljan s obzirom da još u ožujku ove godine nismo znali hoćemo li uopće moći izići na lokalne izbore. Dao sam zaista sve od sebe da Stranka preživi. Međutim, uvidjevši da nakon svega počinje novi rat unutar HDSSB-a, odlučio sam da u tome neću sudjelovati. Dosta mi je više sukoba, nisam takav čovjek, i smatram da je HDSSB i previše zabavljao javnost svojim unutarstranačkim problemima. Potpuno sam čist, nisam nikome dužan, imam svoj posao i svoju struku i meni ovo zaista u životu ne treba. Stoga, ako sam ja problem i ako ja nanosim štetu HDSSB-u, odlazim kako bi Stranka mogla normalno funkcionirati i kako bismo izbjegli nove sukobe. Međutim, nakon ovoga očekujem da oni koji su pokrenuli ovaj javni sukob, i preuzmu odgovornost za HDSSB – zaključio je. Sličnog je stava i Šatvar.

– Po prirodi nisam destruktivac i čovjek sukoba, tako da sam odbio pozive određenih osoba za novim ratovima kojima bismo valjda trebali hraniti svoj ego i zabavljati javnost. Ovakvu odluku nije jednostavo donijeti. Punih 12 godina svakodnevnog rada utkao sam u izgradnju ove stranke čiju ideju i dalje smatram plemenitom i dobrom za Slavoniju i Baranju. Zahvaljujem svim članovima i simpatizerima na suradnji i siguran sam da ćemo nastaviti provođenje ideje HDSSB-a, ali svatko na svom političkom putu – rekao je Karlo Šatvar, piše Večernji list.

Facebook Komentari