Kolakušić: Arbitraža je najveća sramota međunarodnog prava u 25 godina

Izvor: N1

“Ovo nije pravovaljan postupak i nije pravovaljana odluka suda”, rekao je Kolakušić, gostujući u emisiji Pressing komentirajući odluku Arbitražnog suda..

“Ova arbitraža je po meni najveća sramota međunarodnog prava koja se dogodila u zadnjih 25 godina”, rekao je Kolakušić, usporedivši sve s nogometnom utakmicom u kojoj sudac prizna da je potkupljen, a glavni sudac kaže da se utakmica nastavlja.

Upitan što ako Slovenija odluči postrožiti kontrole na granicama i na taj način natjerati Hrvatsku da poštuje odluku o arbitraži, Kolakušić je rekao da bi Hrvatska mogla odgovoriti istom mjerom.

“Na nama je da budemo dostojanstveni i čvrsti i da kažemo da ćemo mi biti dostojanstveni i čvrsti i postaviti još strožu kontrolu na granicama i neka kolona bude do Bruxellesa. Moramo biti čvrsti”, rekao je Kolakušić, dodavši da je uvjeren da neće biti pritiska međunarodne zajednice. Za poruku Angele Merkel rekao je da se radi o diplomatskoj rečenici i ničemu više.

“Granice se utvrđuju dogovorom država ili odlukom pravovaljanoga tijela. Ovo nije takvo tijelo”, rekao je Kolakušić. “Bez dogovora nas i Slovenaca granice se neće utvrditi”, rekao je Kolakušić, dodavši da u cijelom događaju uopće nema drame.

Facebook Komentari