Grmoja o Plenkoviću i Italiji: Što ćemo mi kao Hrvati dati u zahvalnost, Turcima, Austrijancima, Nijemcima?

Nikola Grmoja iz Mosta požalio se na ponašanje premijera Andrije Plenkovića u Saboru koji se, kakao je rekao, s visoka obraćao prema jučer dok je bio u Saboru Mostu te da nije odgovorio na njihovo pitanje oko proglašavanja isključivog gospodarskog pojasa.

“Nakon jučerašnjeg dana jasno je da premijer Plenković ne misli voditi takvu politiku”, ustvrdio je Grmoja koji smatra i da se premijer tijekom rasprave o izvješću o sudjelovanju na Europskom vijeću, “s visoka obračunavao s Mostom i patronizirao”, prenosi dnevnik.hr.

Grmoja je, nakon stanke koju je zatražio na početku saborskog zasjedanja, zamjerio Plenkoviću što je, na pitanje Mire Bulja (Most) o isključivom gospodarskom pojasu i gdje su stigli pregovori tj. konzultacije koje je s partnerima i susjedima pokrenula Vlada s Mostovim uvjetima, odgovorio samo da je rok za konzultacije godinu dana, a nije odgovorio što je dosad napravljeno.

“Na ponovljeno pitanje podsjetio me da se ja ‘ne sjećam toga, jer sam mlad, kako je 16. siječnja 1992. Hrvatsku posjetio talijanski premijer Cossiga i dao nam punu podršku na putu ka neovisnosti'”, rekao je Grmoja. Iz toga je zaključio kako je “Plenković poslao poruku da Hrvati nemaju pravo na isključivi gospodarski pojas”.

Premijer smatra, kaže Grmoja, kako Hrvatska iz zahvalnosti Italiji treba dopustiti Talijanima neometano iskorištavanje Jadrana i da ne trebamo štiti more i podmorje.

“Što ćemo mi kao Hrvati dati u zahvalnost, Turcima, Austrijancima, Nijemcima?”, pitao se Grmoja.

Facebook Komentari