Opačić: Ne može to tako Bernardiću, htio bi da izađem iz stranke, ali taj film neće gledati

Da podsjetimo, nakon što je jučer Predsjedništvo SDP-a odlučilo smijeniti Milanku Opačić i Miranda Mrsića sa svih funkcija u Hrvatskom saboru, danas je Klub zastupnika SDP-a i proveo tu odluku.

Povod su bile njihove kritike na račun vodstva stranke i njenog predsjednika Davora Bernardića. Ovom odlukom Opačić je smijenjena s mjesta potpredsjednice Hrvatskog sabora na što je uzvratila rekavši da je “smijenjena zbog verbalnog delikta” te da “ispada da je HDZ trenutačno demokratskiji od SDP-a”.

Potom se putem Twittera oglasio Bernardić napisavši: “Ako netko zaključuje da je HDZ više demokratičan od SDP-a, nema problema: može se odmah učlaniti u HDZ.”

Njihovo javno prepucavanje nastavljeno je večeras gostovanjem Milanke Opačić u Dnevniku Nove TV gdje je reagirala na Bernardićevu poruku da se slobodno može učlaniti u HDZ.

“Bernardić bi htio da ja izađem iz SDP-a, ali taj film neće gledati. Stier je napustio Vladu, a nitko ga ne cipelari. Ja slušam napise da me se treba smijeniti. Mi svoje demokratske smjernice polako gubimo”, kazala je.

Ponovila je da su ona i Mrsić smijenjeni samo zato što su tražili Bernardićevu ostavku, te da je to uvođenje verbalnog delikta u stranku.

Na pitanje jesu li je razočarali stranački kolege, Opačić je odgovorila da ju više ništa ne može razočarati.

“Ali žao mi je što se klub podijelio. Ovo je bilo vrlo tijesno glasanje”, kazala je.

Facebook Komentari