Milanka Opačić: Smijenjena sam zbog verbalnog delikta

Riječ je o smjeni zbog verbalnog delikta, kazala je Milanka Opačić objasnivši da je šef stranke Davor Bernardić rekao da su ona i Mirando Mrsić izgubili njegovo povjerenje zbog izjava o njegovoj smjeni.

S obzirom na to da je Bernardić u kampanji govorio da neće biti ovakvih stvari, a na što su podsjetili novinari, Opačić je kazala: “Puno toga je obećano, nažalost ovo je loše za stranku. Nitko nije ovisan o nekoj funkciji, ni Mirando, niti ja, ali ovo je podijelilo stranku i Klub, ispada da je demokratskiji HDZ od SDP-a.

Komentirajući da je dio kolega glasao i podržao ovakav Bernardićev postupak, Opačić je poručila: “Sve to ide na njihovu dušu”.

“Puno je stvari isplivalo, uvijek smo njegovali neke demokratske vrijednosti, i ranije se govorilo protiv stranke, imate i neke ranije izjave … Ovo je loše prvenstveno za stranku, 27 godina moga rada u stranci završava sada time što sam iznijela svoje mišljenje o predsjedniku stranke kojega smatram odgovornim za stanje u stranci”, kazala je Opačić i najavila: “I dalje ću se ostati boriti u stranci, da se vrati na demokratski put”.

Novinarima se obratio i šef stranke, Davor Bernardić:

‘Nikome nije dlaka pala s glave, nema revanšizma, nitko nije izbačen iz stranke. Zajedno smo zaključili da će ove promjene doprinijeti boljem položaju stranke na terenu. U stranci je normalno da se dogode promjene, a ove će osigurati bolji prepoznatljiviji SDP na terenu’, kazao je.

Podsjetimo, SDP je na jučerašnjem sastanku predložio da se makne Milanku Opačić s mjesta potpredsjednice Sabora, a da na njeno mjesto dođe Siniša Hajdaš Dončić. Osim Opačić, predloženo je i da se Miranda Mrsića ukloni s određenih funkcija.

Facebook Komentari