Jandroković oštro protiv Jure Francetića, u Uredu Predsjednice RH smatraju da je to provokacija

‘Predsjednik Jandroković ističe da se takva ploča ne smije postaviti, jer bi to bilo u suprotnosti s Ustavom RH’

‘Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković smatra da je riječ o potpuno neprihvatljivom i nedopustivom postupku te oštro osuđuje svako veličanje ustaškog poretka. Isto tako, predsjednik Jandroković ističe da se takva ploča ne smije postaviti, jer bi to bilo u suprotnosti s Ustavom RH’, odgovoreno je iz Sabora RH na upit N1 televizije.

Podsjetimo, iako je u medijima objavljeno kako je pozivnicu HAZUD-a za postavljanje spomen-ploče Juri Francetiću u Otočcu dobio i sam državni vrh, među kojim je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, s Pantovčaka je to opovrgnuto.

Na upit N1 televizije iz Ureda predsjednice su odgovorili kako poziv nije stigao na Pantovčak.

”U Uredu Predsjednice Republike Hrvatske nije urudžbiran poziv za najavljeni događaj. Predsjednica Republike smatra da je riječ o provokaciji, kojoj ne treba pridavati medijsku pozornost jer je upravo to glavni cilj inicijatora postavljanja spomen-ploče”, stoji u priopćenju koje je dobio N1.

Podsjetimo, HAZUD poziva u subotu u podne na podizanje spomen obilježja ustaši Juri Francetiću na njegovoj rodnoj kući u Otočcu.

“Tragom projekta Velebitsko-vukovarski pobjednički krug, naslovnik ogranizira obilježavanje 105. obljetnice Jure Francetića, hrvatskoga političara i legendarnog vojskovođe iz Drugog svjetskog rata protiv udruženja talijanskog i srpskog fašizma”, stoji u pozivnici.

HAZUD poziva na podizanje spomen obilježja Juri Francetiću na kući u Otočcu, policija istražuje, gradonačelnik ne zna

Facebook Komentari