Iranski ministar rada i socijalnoga sustava u Hrvatskoj

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić sastali su se u Banskim dvorima, s ministrom rada i socijalnoga sustava Islamske Republike Iran Alijem Rabieijem.

Sugovornici su ukazali na važnost obnove gospodarskih veza između Republike Hrvatske i Islamske Republike Iran s ciljem maksimalnog iskorištavanja potencijala i postizanja uzajamno korisnih rezultata.

„Upravo su konkretni projekti hrvatskih i iranskih tvrtki pravi pokazatelj jačanja bilateralne gospodarske suradnje između naših dviju zemalja“, naglasila je potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić te izrazila uvjerenje kako će upravo ovaj posjet iranskoga ministra, tijekom kojega će se održati gospodarski forum, pridonijeti boljem razumijevanju naših država, ali i gospodarstvenika.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić upoznao je svog iranskog kolegu sa situacijom na tržištu rada te s reformama u području mirovinskoga sustava. Posebno je naglasio aktivnosti Vlade Republike Hrvatske i resornoga ministarstva vezane uz gospodarski rast i razvoj kroz mjere za poticanje zapošljavanja u Republici Hrvatskoj.

Facebook Komentari