Šibenčanin koji je gliserom izletio na gradsku plažu Jadrija bio je pijan i mogao bi u zatvor

Šibenčanin star 40 godina, koji je jučer popodne gliserom na gradskoj plaži Jadrija izletio na obalu, uhićen je i mogao bi biti kazneno prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine, doznaje se u šibenskoj policiji, gdje su potvrdili da je vozač glisera bio pod utjecajem alkohola, piše HRT.

Pukom srećom nitko nije ozlijeđen u trenutku kad je izletio na plažu jer ondje je bilo ljudi, obitelji s malom djecom.

Čovjek koji je s tridesetak metara gledao kako brod ide prema obali, za ŠibenikIN kazao je da su ljudi vikali: Ide pravo, čuvajte se, brod ide pravo na plažu! nakon čega je gliser izletio na obalu i puzao desetak metara po plaži dok nije udario u parkirani automobil.

To je vozilo u vlasništvu 55-godišnjaka, a gliser koji se zabio u njega je marke Antares i šibenskih je registracijskih oznaka.

Vozač glisera, koji je bio pod utjecajem zasad nepoznate količine alkohola u organizmu, najvjerojatnije će tijekom ponedjeljka biti predan pritvorskom nadzorniku nakon čega ga preuzima državno odvjetništvo. Prema svemu sudeći, policija će ga kazneno prijaviti za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom za što mu prijeti kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina. Da je netko u jučerašnjoj nesreći ozlijeđen, kazna bi mu mogla biti još veća, a ako policija procijeni da je nesreću izazvao nehajem, maksimalna izrečena kazna mogla bi mu biti tri godine zatvora.

Facebook Komentari