Grbin: Nadam se da je postavljanje spomen ploče Francetiću šala

Brojne su reakcije na informaciju da se planira postaviti spomen ploča Juri Francetiću. Reagirao je i SDP-ovac Peđa Grbin.

“Toplo se nadam da će se pokazati da je najava postavljanja “spomen ploče” Juri Francetiću, kako to kažu “ustaši-antifašisti”, šala.

Ukoliko nije, očekujem trenutnu reakciju vlasti. Do tad ću se suzdržati daljnjih komentara i s vama podijeliti sliku te sramotne “spomen ploče”, napisao je Grbin na Facebooku.

Toplo se nadam da će se pokazati da je najava postavljanja "spomen ploče" Juri Francetiću, kako to kažu "ustaši-antifaš…

Posted by Peđa Grbin on 26. lipnja 2017

Podsjetimo, desničarska udruga HAZUD pozvala je na podizanje spomen obilježja ustaši Juri Francetiću na njegovoj rodnoj kući u Otočcu.

“Tragom projekta Velebitsko-vukovarski pobjednički krug, naslovnik ogranizira obilježavanje 105. obljetnice Jure Francetića, hrvatskoga političara i legendarnog vojskovođe iz Drugog svjetskog rata protiv udruženja talijanskog i srpskog fašizma”, stoji u pozivnici koja je stigla na adrese medija.

Regirala je i policija.

‘Policija trenutno prikuplja obavijesti vezane za ovo događanje, jer zasad nismo zaprimili obavijest o ovom okupljanju’, kazala je za N1 glasnogovornica Ličko-senjske policijske uprave Maja Brozičević.

Facebook Komentari