Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović pozlilo na misi za Domovinu

Hrvatska danas obilježava Dan državnosti, a državni vrh – predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočili su misi za domovinu u Zagrebačkoj katedrali koju je predvodio kardinal Josip Bozanić. Predsjednici je na misi pozlilo.

“Prije svega čestitam svima Dan državnosti, zaista su Hrvatska i svi naši ljudi puno toga učinili. Od obrane od velikosrpske, Miloševićeve agresije, razvoja demokracije i institucija, pristupanje EU… Izvršili smo zadaće koje smo stavili pred sebe početkom devedesetih, a sada je pred nama ispunjavanje ciljeva koji će ići za većom kvalitetom života naših ljudi, novim poslovima. Ključna je i stabilnost javnih financija, održivost, to je politika koju trenutno vodimo i to su temeljne zadaće Vlade i na tome ćemo ustrajati”, kazao je premijer Plenković.

Dan državnosti je čestitala i predsjednica Republike.

“Želim da ovaj dan provedemo u pijetetu prema prošlosti i s optimističnim pogledom u budućnost, da se uhvatimo u koštac s demografijom, razvojem, obrazovanjem i tako dalje”, rekla je predsjednica uoči mise.

Kako javlja N1, predsjednici je usred mise pozlilo te je morala izaći. Kako je rekao njezin glasnogovornik sve je u redu, ali se na misu nije vratila.

Predsjednica se prije nekoliko dana požalila na višemjesečne bolove u vratnom dijelu kralježnice zbog kojih mora na intenzivnu fizikalnu terapiju, a u Katedrali joj je, kako doznajemo, pozlilo od bolova.

Facebook Komentari