Opatijski prevarant: Ulagačima obećavao veliku zaradu, pa s njihovim novcem kupovao stanove i skupe aute

U više afera s Forex ulaganjima u Hrvatskoj su prevarene stotine ljudi, a sada će se zbog lanca tih malverzacija diljem Istre i Rijeke na optuženičkoj klupi naći skupina predvođena Damirom Škundrićem, 51-godišnjak iz Opatije koji ima i adresu u Grazu, piše Novi list.

Taj je posao, onako kako je prezentiran, ulagačima u kratkom roku omogućavao je ne samo povrat investicije, nego i golemu dobit.

Pretpostavka je tada bila da su stotine osoba u nekoliko godina uložile desetke milijuna eura u posao u kojem su, nakon određenog vremena, shvatile da ulaganja nema. Modus operandi uvijek je bio isti – ulagačima se dobit vraćala od manjeg dijela njihova ulaganja, a onda je odjednom, iz nepoznatih razloga, došlo do blokade njihovih sredstava.

Novi list objavio je optužnicu protiv Škundrića kojeg USKOK tereti tereti da je početkom listopada 2004. godine s novcem izvučenim od ulagača svojoj supruzi kupio stan, sušionicu i garažu u Voloskom vrijednosti 220 tisuća eura, a potom je tu istu nekretninu nakon tri godine prodao svojoj majci za 300 tisuća eura.

U svibnju 2006. godine Škundrić za 265 tisuća eura kupuje kuću i šumu u Miholjicama, potom godinu dana kasnije za 1,1 milijun eura u Voloskom kupuje na svoje ime i ime svoje supruge tri stana, garažu, poslovni prostor…

Od lipnja 2006. do lipnja 2009. u Rijeci kupuje stan na ime svojih roditelja, za to plaća 170 tisuća eura, pa te iste godine sebi i supruzi za gotovo milijun kuna kupuje stan i četiri parkirališna mjesta u Grazu. Kupuje supruzi i novi automobil peugeot 307 CC, pa potom mercedes, majci na leasing također kupuje vozilo, pa još jedno… Kupuje Škundrić sebi i porsche 911 carrera star deset godina za 123 tisuća eura.

Tijekom 2010. godine Škundrić kupuje i audi A8 vrijedan pola milijuna kuna. U to isto vrijeme Škundrić polaže gotovinu na razne bankovne račune, na svoje ime, ime roditelja, supruge, oročava, a sve kako bi prikrio nezakonito izvorište gotovinskih sredstava. Nalaže i izvršenje transfera tih sredstava.

Riječ je, tvrdi se optužnicom, o najmanje 12 milijuna kuna koje je preraspodijelio na razne banke. Škundrić je polagao i devizna sredstva, USKOK tvrdi, najmanje 40 tisuća švicaraca, 960 tisuća eura, 110 tisuća američkih dolara…

U ovom slučaju prevareno je najmanje 400 građana Hrvatske, Slovenije i Crne Gore koje je osmero Škundrićevih suradnika oštetilo i na taj način ostvarilo nepripadnu imovinsku korist od najmanje 120 milijuna kuna.

Facebook Komentari