Marin Čilić u finalu Queen’s Cluba

Najbolji hrvatski reket plasirao se u finale ATP turnira u londonskom Queen’s Clubu, pobijedivši u polufinalu Luksemburžanina Gillesa Mullera sa 6:3, 5:7 i 6:4 za dva sata i 16 minuta igre.

Čiliću je bila potrebna jedna break-lopta da osvoji prvi set. Kod 3:2 odlično je vraćao servise i na kraju slomio suparnika. Imao je priliku kod 5:3 opet oduzeti servis Mulleru , ali Luksemburžanin se spasio, no tek do sljedećeg Marinovog servisa.

U drugom setu kod Mullerova vodstva 5:6 zahvaljujući Marinovoj dvostrukoj pogrešci poveo je Luksemburžanin 0:40, što su bile čak tri set-lopte. Drugu je nakon lošeg Čilićevog backhanda iskoristio, pa se krenulo u treći set.

U trećoj dionici veliko iskušenje za Mullera već u prvom gemu, Čilić je mao tri prilike za break nakon što je poveo 0:40, ali izvukao se Luksemburžanin. Jedini break dogodio se u sedmom gemu, kod 3:3, kad je Marin iskoristio drugu break-loptu.

Kod 5:4 servirao je za meč. Poveo je 40:15, ispustio je prvu meč-loptu, no onda je asom iz drugog servisa, svojim 20. u ovom meču, iskoristio drugu.

Bit će to Marinov 29. finale na ATP Touru, a ova pobjeda ujedno će mu donijeti uspon na šesto mjesto ATP ljestvice, prestići će Miloša Raonića.

Protivnika će saznati nakon drugog polufinalnog meča.

Facebook Komentari