I do toga je došlo: Severinin menadžer Tomislav Petrović pisao ministrici Murganić, traži pomoć

U javnom pismu ministrici Murganić Severinin menadžer Tomislav Petrović navodi niz nepravilnosti. Tvrdi da su u Centru za socijalnu skrb odbili s pjevačicom razgovarati o djetetu, ali i da su joj htjeli onemogućiti pravo na odvjetnika.

Nakon što su Severini javnu podršku u borbi za skrbništvo iskazale i brojne poznate majke, u javnost je izašao i njezin menadžer Tomislav Petrović koji je uputio javno pismo ministrici Nadi Murganić. U pismu Petrović navodi da je Centar za socijalnu skrb Maksimir odbio sa Severinom razgovarati o njenom djetetu, ali i da su pjevačici pokušali onemogućiti da je zastupa odvjetnik zbog čega je nadležne institucije zamolio za pomoć u rješavanju agonije koju pjevačica trenutno prolazi. Naveo je i kako je jedna od djelatnica Severini poručila da je “sama kriva za nastalu situaciju”.

Podsjetimo, poprilična prašina podigla se u javnosti nakon što je u medije dospjela informacija da Severina 200 dana godišnje neće moći viđati svog 5-godišnjeg sina. Iza svega stoji odluka sutkinje Općinskog građanskog suda u Zagrebu, na kojem Severina Kojić i njezin bivši partner Milan Popović vode bitku za skrbništvom nad sinom.

Donosimo pismo Tomislava Petrovića koje je objavljeno na Severininoj službenoj Facebook stranici.

[CSS MAKSIMIR ODBIO SA SEVERINOM RAZGOVARATI O NJENOM DJETETU | SEVERINI SU POKUŠALI ONEMOGUĆITI DA JU ZASTUPA ODVJETNIK]
Šokiran ponašanjem Centra za socijalnu skrb Maksimir prema Severini i njenom odvjetniku, odlučio sam ovo pismo podijeliti sa svima vama kako bih na konkretnom primjeru pokazao barem mali dio šikaniranja koja prolazi majka koju su odvojili od djeteta punih 200 dana godišnje:
Centar za socijalnu skrb Maksimir pozvao je početkom lipnja Severinu da dođe u centar na razgovor.
Sa stručnim timom centra usklađen je termin, 20.06.17.
Sastanku su prisustvovale djelatnice centra Vanesa Herceg i Tamara Sušić, kao i nepoznata osoba koja se predstavila kao navodno nova voditeljica mjere nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi.
Na početku sastanka Vanesa Herceg je usmeno priopćila Severini i njenom odvjetniku da je CSS Maksimir donio rješenje o promjeni voditeljice nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi.
Obzirom da na održanom sastanku u CSS Maksimir majka nije dobila odgovore, ovime otvoreno molim Ministricu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nadu Murganić, da naloži službama ministarstva da se temeljito ispita ovaj slučaj kako bismo dobili odgovore na sljedeća pitanja:
– zašto Severininim odvjetnicima na njihov zahtjev, dana 02.06.2017. nije dozvoljen uvid u spis Centra za socijalnu skrb Maksimir u predmetu vezanom na Severinu? Koji je razlog da se to skriva od nje?
– zašto je djelatnica centra Vanesa Herceg nezakonito inzistirala da Severina prisustvuje sastanku bez svog odvjetnika Daria Budimira na čije inzistiranje mu je to ipak dopušteno, iako se na sastanku, kako se kasnije vidjelo, radilo i o upravnoj stvari gdje je obavezno sudjelovanje odvjetnika na zahtjev stranke?
– zašto CSS Maksimir u pozivu na sastanak skriva povodom čega se stranku poziva i o kojem postupku se radi i da će u slučaju usklađenja termina centar donjeti rješenje bez njenog znanja?
– zašto je Vanesa Herceg na sastanku, na zahtjev Severine i odvjetnika odbila pokazati rješenje o promjeni osobe nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi?
– zašto djelatnice centra nisu sa Severinom uopće htjele razgovarati o njenom djetetu?
– šta je djelatnica centra Vanesa Herceg mislila pod time kada je Severini izjavila da je Severina sama kriva za nastalu situaciju?
– zašto je termin za uvid u spis zakazan tek nakon 24 dana od dana kada se to tražilo, za datum 26.06.17., a poslan je Severininim odvjetnicima e-mailom tek nakon održanog sastanka, dana 20.06.17.?
– zašto službenice CSS Maksimir nisu vodile službeni zapisnik sa sastanka?
– da li je ovakav način ophođenja sa strankama uobičajena praksa ili se ovdje ipak radi o iznimci?
– da li je zakonita izjava djelatnice centra Vanese Herceg koja je na upit da li će CSS Maksimir prijaviti oca, jer se ne drži donesene sudske privremene mjere i ne zove dijete telefonom svaki dan kada dijete ne boravi s njime, da to ne nemjeravaju i da to ide ocu na savjest?
– koji su to službenici CSS Maksimir i s kojom namjerom primali Milana Popovića u više navrata, izvan radnog vremena centra, kako su nam to priopčili svjedoci koji rade u blizini CSS Maksimir?
Najljepše zahvaljujem,
Tomislav Petrović

Facebook Komentari