30.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Katastrofalne posljedice velikoga nevremena koje je 21. lipnja pogodilo područje općine Bednje

Katastrofalne posljedice velikoga nevremena koje je 21. lipnja pogodilo područje općine Bednje

Varaždinski župan Radimir Čačić ocijenio je katastrofalnim posljedice velikoga nevremena koje je 21. lipnja pogodilo područje općine Bednje.

Obilna tuča potpuno je uništila usjeve i poljoprivredne kulture na oko dvije trećine općinskoga područja, javlja HRT.

Led na pojedinim mjestima nije se otopio čak ni do četvrtka ujutro, kada je pogođena područja zajedno s načelnikom Bednje Damirom Poljakom obišao župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

Obišli smo cijelo stradalo područje, posljedice su katastrofalne, usjevi su potpuno uništeni, rekao je Čačić dodavši kako će sutra na teren izaći općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda i početi procjenjivati štetu. Vjeruje da će morati proglasiti elementarnu nepogodu na području općine Bednja.

Načelnik općine Bednja Damir Poljak također je naglasio kako je šteta od nevremena izuzetno velika.

Većina područja teško je stradala, a štete će se, sasvim sigurno, zbrajati u milijunima, rekao je načelnik općine Bednja Damir Poljak dodavši kako su najteže stradali sama Bednja, Prebukovje, Cvetlin, Gorenec, Šaša, Želimor i okolica.

Šteta na ratarskim usjevima je 100 posto pa, kako je rekao, od krumpira, kukuruza, bundeva, graha te žitarica ove godine neće biti ništa. Jednako je i s vrtovima, sve što je u njima raslo rajčice, paprika, krastavci, sve je potučeno, napomenuo je dodavši kako su vinogradi, ovisno o području, stradali 80 i više posto.

Oluja je, po načelnikovim riječima, ljudima odnijela košnice, štete su ogromne, ljudi su očajni. Uništena su i polja lavande koja su bila baza poslovanja pojedinih OPG-ova, a područje Rinkovca, Huma i Vrbna čudom je ostalo pošteđeno, izjavio je Poljak.

Najnovije

Još iz rubrike