Za Zagreb kreću novi taksisti, spremaju se blokade

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade potvrdio je da je prijevoz putem Ubera protivan zakonima Republike Hrvatske, no taksiste koji su još uvijek u prosvjedu u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici to ne zadovoljava i traže konkretne poteze.

Iz više dijelova Hrvatske prema Zagrebu krenule su nove skupine taksista koje će pojačati prosvjed, a ovoga puta moguće su i blokade, piše Tportal.

Skupina taxista je snimljena na naplatnim kućicama u Dugopolju pokraj Splita, a navodno su na put krenuli i taksisti iz Dubrovnika i Novalje, te zadarskog područja, dok bi zagrebački taksisti uskoro trebali potpuno prestati s radom.

“Ignoriraju nas, očigledno im dvije i pol tisuće obrtnika i njihove egzistencije ne znače ništa, premda i sami priznaju da je Uber potpuno nelegalan. Nećemo se razići, nego ćemo ići na blokadu prometnica i luka’, rekao je Milivoj Topić, predsjednik Radio Taxi sekcije iz Splita, prenoseći odluku koordinacije taksista.

“Shvaćamo građane koji žele jeftiniji prijevoz i nastojimo im to pružiti, ali nemoguće je boriti se s nelojalnom i nelegalnom konkurencijom, država mora osigurati da se poštuju zakoni”, dodao je Topić.

Facebook Komentari