Vozač Ubera otkrio računicu njegovih kolega – Zarada mu je do 9000 kn

“Blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte”, napisali su u reakciji iz Ubera.

Blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte, napisali su u priopćenju u kojem su reagirali na prosvjed taksista koji su jutros blokirali Vukovarsku ulicu u Zagrebu, prenosi Večernji list.

Više nemamo što napraviti, osim ovoga što smo napravili. Ovim spontanim okupljanjem željeli smo izraziti nezadovoljstvo državnim institucijama koje provode svoje zakone.

Uber već dvije godine radi u suprotnosti sa zakonima, a tome svjedoče i izjave ministra Butkovića i premijera – rekao je predstavnik okupljenih taksista.

“Smatramo da blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada. Blokiranjem grada najviše trpe građani, ali se takvim nepromišljenim odlukama šteti i poslovanju grada, gospodarstvu te se ograničava pristup javnim servisima.

U tijeku je turistička sezona diljem Hrvatske, a blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte”, napisali su u reakciji iz Ubera.

Dodaju da je takav “pritisak u današnje vrijeme neprihvatljiv i predstavlja relikt nekih prošlih vremena te nije primjer moderne europske države” i smatraju “da se problemi mogu rješavati na drukčiji način”.

“Uber potiče kretanje u gradovima, a u Hrvatskoj ga koristi više od 100.000 ljudi zato što je pouzdan, siguran i lako dostupan. Turisti iz čak 118 zemalja koristili su Uber tijekom ove godine.

U konstruktivnom smo dijalogu s predstavnicima vlasti te podupiremo donošenje nove regulative koja štiti pravo potrošača na izbor i promiče tržišno natjecanje”, zaključuju iz Ubera.

“Zar bi tog mladića trebali smatrati kriminalcem?” U komentarima ispod članka javio nam se vozač Ubera koji tvrdi da je pomogao još dvjema osobama da rade samostalno

To je jedna studentica iz Zadra i jedan dečko iz Vinkovaca koji su otvorili j.d.o.o-ove i samozaposlili su se – napisao je komentator.

Piše da si je dečko uzeo auto iz rent-a-cara, što ga dođe oko 2500 kuna, knjigovodstvo mu stoji 350 kuna i isplaćuje si plaću od 4150 kuna.

Plati si staž i zdravstveno, a zarada mu je do 9000 kuna mjesečno – napisao je komentator i dodao da radi svaki dan od 7 do 19 sati. – Zar bismo tog mladića trebali smatrati kriminalcem? – pita se komentator, prenosi Večernji list.

Share This Article